Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

Acrobat 9 s’integra amb la tecnologia Flash

By , on 6 de juny de 2008

Una versió anterior de l\'Adobe AcrobatAdobe fa un pas de gegant amb el seu format de document electrònic PDF, dotant-lo per a aquesta nova versió del programari Acrobat (que serveix, precisament, per a composar documents en aquest format) de compatibilitat amb el format multimèdia Flash, el que permet a un llibre o revista electrònica, tenir vídeo o àudio incrustats a la mateixa publicació.

Fins ara, els llibres electrònics eren pràcticament una plasmació a les pantalles d’ordinadors i PDA’s del que és un llibre en paper, simplement incloent texte i imatges estàtiques. Uns pocs lectors avançats però usats encara per una minoria com Zinio, incorporen una sèrie de millores que els permeten presentar continguts multimèdia. L’Adobe Reader i el format PDF són, però, encara avui en dia majoritaris, i és per això que sense ser un pas pioner, el donat per Adobe serà segurament el més important de cara a acostumar a l’usuari a quelcom que va més enllà de simplement paraules i fotografies.


Per a la correcta visualització dels fitxers amb contingut multimèdia inclòs, l’usuari haurà de tenir instal·lat l’Adobe Reader 9, que ara per ara no es troba a disposició dels internautes per a la seva descàrrega (la versió més nova disponible és la 8.1.2), però que ha d’aparèixer en breu. Si bé Adobe no n’ha especificat la data, és molt probable que durant les properes setmanes tinguem alguna noticia d’aquest programari.

Això deixarà sens dubte un pas enrere els lectors de documents PDF clònics de l’Adobe Reader, que es trobaran sense aquesta funcionalitat, donant una avantatge al programari d’Adobe. Aquesta és la clau per entendre com és que la companyia no ha llançat tant el creador com el lector simultàniament, per donar avantatge als creadors de continguts sense desvelar en excés com treballa el seu lector per no donar pistes a la seva competència.

També caldrà veure si les versions de l’Adobe Reader per a dispositius mòbils triguen gaire en adaptar-se a aquest canvi. El format PDF està esdevenint molt popular per a la lectura en aquesta mena de dispositius, quelcom que permet aprofitar estones com els viatges en metro o en taxi.

A més d’Acrobat 9, Adobe també ha presentat el servei en línia Acrobat.com, un lloc web concebut com una eina col·laborativa per a la creació conjunta i a través d’Internet de documents PDF.

Acrobat.com proporciona un conjunt d’eines com un processador de textes, espai per a desar-hi els nostres fitxers, utilitat per a videoconferències i una funcionalitat que permet compartir l’escriptori de forma remota.

De moment Acrobat.com és un servei en fase de beta pública oberta a la que un s’hi pot inscriure lliurement.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Acrobat 9 s’integra amb la tecnologia Flash”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio