Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Software

Android Lollipop és el nom de la nova versió del sistema operatiu de Google

El SDK està ja disponible per a desenvolupadors d’Apps
By , on 31 de octubre de 2014

Google ha resolt el misteri sobre el nom de la seva nova versió del sistema Android, que havia de començar per la lletra L seguint la tendència de la companyia. Al final, des de Mountain View han optat per Lollipop (piruleta, en anglès) perquè sigui la insígnia que acompanyi a la nova versió del seu sistema operatiu mòbil.

Deixant de banda el nom del dolç escollit pels responsables de Google, els canvis més evidents del successor del sistema Android KitKat 4.4.3 estan en l’aparença física gràcies a la inclusió de la nova interfície Material Design, que s’ha anat deixant veure a poc a poc en els serveis de Google, Play Store o Play Games, en les últimes actualitzacions. Tanmateix, la versió 5.0 incorpora un nou sistema de notificacions, una nova manera d’estalvi de bateria que pot donar fins a 90 minuts extra de bateria en cas d’emergència, l’opció multi usuari i maneres per convidats.

Però Android Lollipop és més que l’aparença ja que inclou un set de més de 5.000 API per a desenvolupadors que faran més senzilla la sincronització d’arxius multimèdia entre dispositius amb aquest sistema operatiu. En concret, els desenvolupadors tenen a la seva disposició la API nivell 21 per implementar la interfície Material Design així com la interfície d’usuari per a aplicacions de TV; una novetat molt atractiva per a usuaris i creadors d’Apps.

Segons s’indica en el Blog d’Android, la versió completa del SDK de Android 5.0. Lollipop ja està disponible per descarregar des de la pàgina web del sistema operatiu de Google. Per obtenir consells i recomanacions per construir una aplicació que destaqui en Material Design, Google proposa als desenvolupadors fer-li un cop d’ull a la seva guia de Material Design i seguir els consells d’optimització.

Els primers dispositius a incorporar la nova versió de Android, la Lollipop, són els nous Nexus presentats per la companyia de Mountain View: el Nexus 6, Nexus 9 i Nexus Player. L’actualització Android 5.0 Lollipop arribarà, també per aquestes dates, a tothom per als dispositius de Google Nexus 4, 5, 7 (2012 i 2013), així com a l’edició de dispositius Google Play. La resta d’empreses creadores de dispositius que funcionen amb el sistema Android podran triar d’aquí poc entre oferir els seus productes amb el sistema KitKat o passar-se al nou caramel.

Imatge: JD Hancock

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Android Lollipop és el nom de la nova versió del sistema operatiu de Google”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio