Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

Apple mostra com serà el proper Mac OS X

By , on 16 de juny de 2008
Snow Leopard, el proper Mac OS X 10.6

L’iPhone 3G no ha estat l’única novetat presentada per Steve Jobs a la Worldwide Developers Conference d’Apple, encara que si fou la que ha cridat més l’atenció per motius evidents, ja que s’esperava aquest anunci des de feia algun temps i Internet ha anat plena de rumors i prediccions sobre el que es presentaria. Quelcom que ha passat més desapercebut però que no per això és menys important (ans al contrari) és que en un altre ordre de coses, Jobs va donar el tret de sortida a la campanya mediàtica per a la propera versió major del sistema operatiu de la companyia que presideix, el Mac OS X. I és que ja sabem com fa les coses Apple: amb el “show” típicament americà.

Numèricament serà la versió 10.6, però sense cap mena de dubte serà més conegut pel seu “nom de pila”, Snow Leopard o Lleopard de les neus. Fins ara, les encarnacions d’aquest sistema han rebut noms com Panther, Tiger o Leopard, i és la primera vegada que rep un nom compost, encara que continua essent de felí. Personalment, veig que els noms en clau que Apple tria per als seus sistemes operatiu són tots molt agressius. Sens cap mena de dubte això té relació am,b l’elegància dels felins, el que no treu que siguin uns animals ràpids, eficaços i letals. Un missatge subconscient d’Apple? si us hi fixeu, els tancs de l’exèrcit alemany des de principis de la dècada dels quaranta empren el mateix sistema: durant la Segona Guerra Mundial els Panther o Tiger ja intimidaven als Sherman o T-34, potser igual de letals però que només amb pronunciar el seu nom hom potser no tenia la mateixa sensació d’agressivitat que amb la ben estudiada maquinària teutona.

Però centrant-nos novament en el programari en concret, a diferència de les versions anteriors, que normalment han presentat importants novetats respecte a les seves predecessores, Snow Leopard serà molt “tranquil·la” per als usuaris, doncs només es va a millorar i potenciar el que es va introduir de nou des de la 10.4 fins a la 10.5 .


Tot i això, alguna cosa nova hi trobem, com ara el suport per a Exchange, una característica que Apple està integrant de mica en mica en els seus productes amb el que sembla l’ànim d’entrar per la porta gran en el segment corporatiu, un camp que se li resisteix. I és que la companyia de Cupertino té fama de realitzar productes molt enfocats al disseny gràfic i als professionals liberals, amb el que necessita armes per captar a tota una sèrie de nous clients, i una d’aquestes armes és la compatibilitat amb Exchange. La compatibilitat amb el servidor de Microsoft estarà present a les aplicacions de correu electrònic (Mail), calendari (iCal) i llibreta d’adreces incloses en el sistema operatiu.

Snow Leopard treura tot el rendiment de les CPUs multinucliEn el camp del maquinari, Snow Leopard estarà preparat per aprofitar les darreres tecnologies disponibles. Així, la tecnologia Grand Central li permet aprofitar tot el potencial de les CPU’s de múltiples nuclis, i pot gestionar una quantitat de memòria de fins a 16 terabytes, més de la que podem trobar en qualsevol màquina actual. Això sense dubte serà molt interessant pels grans servidors corporatius de tota mena, des dels ISP’s fins als departamentals de grans empreses, que necessiten una alta escalabilitat. L’anar ampliant la memòria a mesura que es necessiti sense patir problemes per reconèixer-la posteriorment per part de les aplicacions serà sens dubte quelcom que interessarà i molt als administradors de sistemes.

QuickTime X serà la nova implementació del conegut reproductor multimèdia d’Apple, incloent un major nombre de còdecs i suport per a nous formats. A més, aquest programari estarà optimitzat per a un millor rendiment. Vull suposar que la interfície d’usuari també patirà algun canvi estètic per apropar-lo a l’estil iTunes, o potser s’integrarà completament amb aquest programari, però de moment, aquesta és tota la informació que ha transcendit.

OpenCL (Open Compute Library) és una tecnologia que permet aprofitar els cicles de rellotge en els quals la GPU (el processador gràfic) quedi lliure per fer-la servir amb vista a càlculs de propòsit general. De fet, les GPU’s són processadors que es poden emprar per a això, i hi ha molt d’escrit sobre la programació de targes gràfiques per a propòsit general.

La data de sortida del Mac OS X 10.6 “Snow Leopard” no ha estat definida, però s’ha parlat d’un any vista. Mentre, suposem que la maquinària mediàtica d’Apple serà com sempre prou eficient per fer arribar paulatinament l’interès cap a aquest sistema fins al seu “punt d’ebullició”.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Apple mostra com serà el proper Mac OS X”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio