Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Noticies, Software

Asus en el Computex 2008

By , on 18 de juny de 2008
Els nous Eee PC

La companyia jugava a casa (Taiwan), i va aprofitar l’avinentesa per a vestir-se les seves millors gales i presentar una sèrie de novetats punteres com són una interfície que es fa anar mitjançant els moviments de les mans a l’aire, i noves màquines de la seva popular sèrie d’ordinadors ultraportàtils Eee PC.

VirtualReal és el nom que Asus ha posat a la nova forma d’interactuar amb la interfície d’usuari i que consisteix en el reconeixement dels moviments de la mà davant d’una càmera de vídeo connectada a l’ordinador, com pot ser la webcam que ja gairebé tots els portàtils comencen a integrar de sèrie, entre ells els de la mateixa Asus. És una cosa semblant al què Sony va fer amb la videocàmera eyeToy per a la PlayStation, i que permetia jugar interactuant mitjançant moviments amb la consola i el joc. La interfície que es presenta en pantalla és summament simple i només disposa dels elements estrictament necessaris per a què l’usuari pugui treballar, ni més ni menys.


Demostracio de la interficie VirtualRealAsus ha comparat el funcionament de VirtualReal amb la famosa escena de Minority Report en la que Tom Cruise interactúa amb un ordinador fent servir simplement uns guants enfundats a les seves mans, amb els que dibuixa moviments a l’aire que són reconeguts com una forma de passar pàgina o d’un document a l’altre. Entre interfícies multitàctils i aquesta tecnologia, sembla que el futur pot ser tan absurd com veure algú gesticulant davant una pantalla… útil si, però sens dubte molt còmic si es treu de context.

No s’ha especificat quan podrem gaudir d’aquesta interfície, però la tecnologia no és res nou, com hem pogut veure, pel que ara ja només cal la valentia d’Asus per treure-la al mercat.

En el camp del maquinari, la principal presentació de la companyia taiwanesa foren els nous models del seu reeixit Eee PC, una màquina que ha revolucionat la informàtica actual i ha donat pas als ultraportàtils de consum per als mercats dels països més rics, un segment que abans semblava reservat als països pobres i només amb finalitats educatives.

Els nous models són els numerats com a 901, 1000 i 1000H, inclouen pantalles de 8,9″ en el primer cas i de 10 o 12″ en el segon. En l’apartat d’emmagatzematge comptaran amb memòries d’estat sòlid d’entre 12 i 40 GB. i discos durs de fins a 80 GB. Els sistemes operatius que podrà muntar són GNU/Linux i Windows XP. Com a processador, Asus canvia els Intel Celeron pels Atom de la mateixa companyia, més preparats per a màquines petites i dirigides a l’accés a Internet, els coneguts com dispositius MID. És més que probable que amb aquest canvi, els Eee guanyin en rendiment, sobretot si a això li adjuntem el fet que han ampliat memòria RAM, que passa del mig giga al giga o als dos gigues.

De fet, i si traiem el VirtualReal, res de l’altre món. L’èxit de l’Eee PC ja feia preveure la creació d’una gamma de productes al seu voltant, i jo crec que això s’estendrà molt més que no pas només els coneguts ultraportàtils. Potser veurem màquines de sobretaula i no us estranyés algun smartphone o fins i tot un projector que sota la filosofia de senzillesa i baix cost, apostin pels mercats emergents i les butxaques més escurades de les economies que, a grans números, van bé. Són temps de crisi.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Asus en el Computex 2008”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio