Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Linux, Mòbils, Noticies, Software

Atenció programadors: ja podeu cobrar per les vostres aplicacions Android

By , on 15 de gener de 2009

El logotip d'Android

L’Android Market, a l’igual que l’App Store d’Apple per a l’iPhone, admetrà dins de pocs mesos programes de pagament. Aquest anunci, que pot semblar més aviat pensat per fastiguejar als usuaris, té una finalitat pràctica: donar un incentiu als programadors i empreses per a què desenvolupin aplicacions per als telèfons que empren el sistema operatiu promogut per Google.

Fins ara per aquestes latituds no hem pogut veure el que de moment és l’únic telèfon en el mercat que usa Android, el T-Mobile G1 d’HTC llançat als Estats Units en exclusiva per l’operadora T-Mobile, una filial de l’alemanya Deutsche Telekom que és una de les operadores principals del país. Sembla ser que hi ha més models que seran llançats aquest any, però se’n coneixen pocs detalls i amb poca seguretat.

Android avança amb pas lent, havent de fer-se un lloc al mercat en detriment de l’iPhone d’Apple (al qual tothom en aquesta industria té com a rival), els mòbils amb Symbian i les BlackBerrys. A favor seu hi té l’atractiu que suposa la marca Google (companyia que s’ha erigit en la principal impulsora d’aquesta plataforma) i el conjunt de companyies que han pujat al seu carro i entre les que es troben Sony Ericsson, Motorola, eBay, Intel, Telefónica o Vodafone.


[ad]

Com a sistema operatiu acabat d’arribar a l’ecosistema mòbil, Android necessita oferir als usuaris una bona quantitat d’aplicacions, semblant a les què disposa l’iPhone d’Apple i que hom quantifica en més de 10.000 . Fins ara, les que hi ha a l’Android Market (com he dit al principi d’aquest post, l’equivalent a l’App Store de l’iPhone) són gratuïtes.

Una imatge del T-Mobile G1, fabricat per HTC

Una imatge del T-Mobile G1, fabricat per HTC

Per a l’usuari, això és molt bo, doncs pot disposar de programes per al seu terminal sense haver de pagar res, però per als desenvolupadors (programadors) “freelance” i per a les empreses productores de programari, això suposa un handicap que els impedeix guanyar diners amb el desenvolupament per a aquesta plataforma, el que al seu torn provoca el seu desinterès i, per tant, que no creïn programes.

És com un peix que es mossega la cua: els programadors no programen, com que no hi ha programes disponibles els usuaris no s’interessen per la plataforma, i com que no s’interessen no compren, el que suposa que aquesta no tingui una representació significativa en el mercat, el que al final redunda en què no sigui atractiva per als programadors que no desenvolupen per a ella…

Podent cobrar les aplicacions és probable que molts programadors s’interessin activament per Android, el què farà que el nombre d’aplicacions creixi i, per tant, l’usuari tingui al seu abast més quantitat i qualitat, el que redundarà en un major interès.

No s’han establert terminis, però s’espera que les aplicacions ja puguin ser cobrades al llarg d’aquest any 2009.

Els programadors interessats en crear aplicacions que funcionin sota Android tenen al seu abast una sèrie d’eines lliures i gratuïtes de desenvolupament.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Atenció programadors: ja podeu cobrar per les vostres aplicacions Android”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio