Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Mòbils, Software
Wi-Fi Finder es pot descarregar gratuïtament des de l'Android Market

Buscant punts de connexió Wi-Fi amb el nostre mòbil Android o l’iPhone

L'aplicació és més efectiva en grans ciutats, i a més necessita d'una connexió a Internet per proporcionar les dades
By , on 16 de juny de 2010

Wi-Fi Finder mostrant els hotspots de manera gràfica en l'iPhone. Imatge cortesia de Jiwire

Si necessitem connectar-nos a Internet des del nostre telèfon mòbil tenim dues opcions: o bé ho fem a través de la connectivitat 3G/GPRS (sovint lenta i molt cara si ens trobem a l’estranger i en situació de roaming) o bé a través de Wi-Fi en els smartphones que així ho permetin. Però on podem trobar un punt d’accés Wi-Fi quan no sabem ni tan sols on començar a buscar?

La gent de Jiwire, una companyia que es dedica a mesurar audiències de connectivitat a Internet, ens ho posa més fàcil amb una aplicació disponible per a iPhone d’Apple i telèfons equipats amb Android que es pot descarregar des de les botigues de programari oficials (App Store i Android Market respectivament) sense cap cost.

La instal·lació és molt simple, i el funcionament és trivial; via GPS el programa s’intenta situar a on ens trobem (una característica que en el Nexus One no m’ha funcionat mai) i, si no s’hi pot connectar, ens demana el país, ciutat o codi postal d’on estiguem, per buscar a la base de dades online quins punts d’accés es troben més a prop d’on som.

Compte amb un detall que afecta (i força) als resultats de la cerca: els hotspots que troba canvien si escrivim el nom d’una ciutat o poble de Catalunya en català o en castellà. Ho he provat amb la meva ciutat (Girona i Gerona respectivament), i en el primer cas m’ha sortit un nombre gens menyspreable de hotspots, mentre que en el segon cas no me n’han sortit tants.

Un segon detall que m’ha sobtat és la poca actualització o control que tenen les dades en poder d’aquesta gent. A Girona m’ha sortit un hotspot que deu estar apagat fa ja més de dos anys. Com ho se? fàcil: el local que el posava (una botiga dedicada a tot el que us pugueu imaginar relacionat amb la xocolata) ja fa aquest període de temps que està tancada…

Wi-Fi Finder mostrant els resultats d'una cerca en Android. Imatge cortesia de Jiwire

Per tancar l’apartat de punts negatius (que són molts i importants), comentar que les dades estan online i que per accedir-hi, necessitarem una connexió a Internet. Aquesta informació que us pot semblar trivial i supèrflua per obvia esdevé en realitat important per a la nostra butxaca: si som a l’estranger i volem cercar un hotspot, haurem de connectar-nos via 3G/GPRS, quelcom que tècnicament no és difícil però que ens pot comportar càrrecs per roaming de dades de certa importància. Sobretot si hem de fer gaires cerques. Potser, i segons la durada del viatge i el lloc on anem, ens pot sortir més a compte agafar-nos una tarifa de connexió a dades en roaming…

Però malgrat tots els desavantatges, sempre és útil disposar d’una utilitat així, ja que a les grans urbs podem trobar-hi molt fàcilment punts de connexió gratuïts i, des d’aquests, buscar-ne d’altres. Jo aquest programa me l’enduré de ben segur de vacances, i tu?

Un darrer apunt abans de tancar és que m’he trobat dues aplicacions idèntiques a l’Android Market: una es diu Wi-Fi Finder i l’altra FREE Wi-Fi Finder. La primera ens permet escollir si volem hotspots només gratuïts, de pagament o ambdós, mentre que la segona no ens deixa escollir i només ens dona els que són gratuïts. Bo per estalviar-nos sorpreses… Ignoro si a l’App Store hi ha la mateixa dicotomia, ja que a la pàgina no en deia res.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Buscant punts de connexió Wi-Fi amb el nostre mòbil Android o l’iPhone”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio