Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Noticies, Software, windows

Chrome 2: primeres informacions

By , on 30 de gener de 2009
El logo de Google Chrome

El logo de Google Chrome

Sembla ser que tot i el relatiu fracàs del seu navegador web Chrome (amb amb prou feines ha aconseguit un 1% del mercat d’aquest tipus de programari), Google continua apostant per ell. Recentment els desenvolupadors de la comunitat Chromium han pogut veure els primers indicis de com serà la segona generació d’aquest browser.

Això s’ha fet mitjançant la disponibilitat del què tothom ha qualificat unànimement com la primera alpha de Chrome 2, una versió de desenvolupament etiquetada numèricament com a 2.0.156.1 .

Entre les novetats més destacables, comptem amb una nova gestió de pestanyes que ens proporciona més llibertat encara si és possible. Recordem -i expliquem per a aquells que no hagin provat aquest navegador ni sàpiguen de què va el tema- que a més de la tradicional gestió de poder crear i eliminar pestanyes a voluntat i de l’efecte avançat de poder-les recol·locar, Chrome permet des de la seva primera versió crear una nova finestra separada amb tan sols arrossegar una de les pestanyes en ella oberta a qualsevol altra part fora de la barra de pestanyes.

[ad]

A partir d’ara, i en un efecte que recorda al Mac OS X, quan acostem la pestanya a un dels racons de l’escriptori i depenent de quina regió sigui, el navegador entendrà que volem maximitzar la nova finestra o que ocupi la meitat de l’escriptori entre d’altres possibilitats.

Google Chrome

Google Chrome

La versió de Webkit, el motor de renderització de pàgines web que empra el navegador, ha estat actualitzat a l’última disponible, en la qual s’hi inclouen algunes millores pel què fa a treball amb fulls d’estil (CSS).

De la mateixa manera que en altres navegadors, també s’ha inclòs una funció d’autocompletació de formularis, el que ens permet estalviar-nos feina quan ens inscrivim a serveis online o omplim enquestes en línia.

La funció de zoom, amb la que fins a aquest moment ampliàvem el text, incideix a partir d’ara sobre qualsevol element disponible a la pàgina, amb la qual cosa també veurem més grans les imatges incloses en un lloc.

L’autoscroll és una funció poc utilitzada però pràctica. Només prement el botó del mig del ratolí, la pàgina anirà realitzant un suau scroll cap avall per tal que puguem llegir el seu contingut amb comoditat i sense haver de tocar el ratolí o el teclat per res.

Encara no hi ha data oficial de publicació de Chrome 2, tot i que és probable que es produeixi abans del setembre. Tampoc s’ha dit res de les versions natives per a GNU/Linux i Mac OS X, molt esperades pels aficionats en general.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Chrome 2: primeres informacions”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio