Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Noticies, Software

Citrix presenta nova aplicació de tipus empresarial per a l’iPhone

By , on 4 de juliol de 2008
Una de les imatges mostrades per CNET News Australia

No hi ha cap mena de dubte en aquest moment que des del dia que es va presentar el primer iPhone, l’estratègia de mercat d’Apple per al seu telèfon mòbil ha variat substancialment, passant d’un enfocament gairebé exclusiu per a l’usuari final fins prendre un rumb en el qual l’usuari corporatiu és també un objectiu directe.

Aquest canvi s’ha materialitzat en bona part gràcies a la decidida aposta que empreses externes a Apple com SAP (una de les primeres fabricants de programari del món) han fet per portar les seves aplicacions empresarials al telèfon de la companyia de Cupertino. I precisament esmento a SAP perquè no fa gaire va anunciar que estava desenvolupant una aplicació per a l’iPhone.

Però avui no vull parlar de SAP, sinó de Citrix, una altra empresa molt coneguda entre els ambients empresarials gràcies a les seves solucions d’execució remota d’aplicacions residents en servidors Windows.


De fet, i un cop coneguda la història d’aquesta companyia, podem veure com el concepte de servidor de terminals fou inventat materialment per aquesta empresa que té la seva seu central a Florida (Estats Units), i adoptat posteriorment per Microsoft per a la creació del Windows Terminal Server Edition.

Però deixant de banda la història i tornant al present, Citrix va mostrar recentment en un acte realitzat a Austràlia un programari que permet la connexió a servidors de terminals Windows des de l’iPhone, de manera que podem treballar amb l’escriptori del sistema operatiu de Microsoft des del nostre telèfon Apple.

Les dimensions de l’escriptori es veuen en les imatges adaptades a la mida i resolució de la pantalla de l’iPhone, que si bé ofereix una gran qualitat, evidentment no és tan còmoda com la d’un ordinador portàtil o de sobretaula.

Tot i que l’“invent” s’ha venut com una forma d’executar Windows a l’iPhone, el fet cert és que l’explicació amb la que ens hem de quedar és que es tracta d’una cosa semblant a un client VNC, que permet simplement la visualització de les imatges que ens proporciona l’escriptori del Windows en el nostre iPhone. En realitat, qui s’endú la càrrega de l’execució de tots els programes és el servidor.

Aquelles persones que hagin d’interactuar amb grans aplicacions de gestió empresarial que no tinguin client per a dispositius mòbils trobaran en aquesta aplicació un aliat molt interessant. Tot i això, de moment no han transcendit més detalls com preu o futura disponibilitat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Citrix presenta nova aplicació de tipus empresarial per a l’iPhone”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio