Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Software

Comparar i fusionar fitxers amb Meld

By , on 13 de maig de 2007

Quan estàs fart de programar saps molt bé com es valora poder tenir una eina per poder comparar diferents versions de fitxers de codi. Meld es tracta d’una opció molt valida per cobrir aquesta necessitat.

Meld es una eina de comparació i fusió de fitxers, amb llicència GPL, programada amb Python i que disposa de paquets d’instal·lació per a diferents distribucions de Linux (Fedora, Gentoo, Slackware, Debian, etc.), a més d’estar disponible per FreeBSD i Solaris.

Instal·lació

Per instal·lar l’eina necessitem complir els següents requeriments (els quals ja solen venir amb les distribucions més habituals de Linux):

  • Llibreries de gnome2
  • Python2.2 o Python2.3
  • pygtk2 i gnome-python2

Amb això podem fer una instal·lació genèrica del Meld, encara que si tens sort pots trobar paquets preparats per a la teva distribució del sistema operatiu aquí. Si el nostre sistema no té els paquets gnome-python instal·lats, anem al mirror de Gnome més proper i descarreguem i instalem pyorbit, pygtk, gnome-python (es presuposa que tens instalats els paquets de desenvolupament de gnome2 i python2.2) en aquest ordre.
Opcionalment, pots instal·lar intltool si vols generar les traduccions (Meld, per defecte, s’executa en anglès).

Un cop tens tot això pots instal.lar Meld simplement descomprimint el tar. Opcionalment, pots generar les traduccions fent “make”. Ara ja pots executar el programa amb “./meld”.

Comparar fitxers

FitxerAmb el comparador de fitxers pots comparar dos o tres fitxers i un cop identificades les diferències pots treballar en elles directament. La comparació de fitxers, si fas alguna modificació, s‘actualitza dinàmicament per tenir sempre les diferències reals en tot moment.
Les diferències entre dos fitxers estan resaltades, i si apareixen fletxes entre mig pots clicar-les per tal de passar el text resaltat d’un fitxer a l’altre.

Comparar directoris

DirectorisMeld també et permet comparar el contingut de dos o tres directoris diferents. Mitjançant els colors que tenen els fitxers dels directoris podem saber què els passa. Per exemple, si un fitxer està en color verd vol dir que es un fitxer nou que no está a l’altre directori (en aquest directori apareixerà el fitxer “tatxat”). Si el fitxer es de color vermell vol dir que contè diferències amb el fitxer de l’altre directori, i en aquest cas pots fer doble-click per començar la comparació de fitxers (també pots sobreescriure un dels fitxers amb el contingut sencer de l’altre mitjançant les fletxes “Left” o “Right”).

Control de versions

Meld CVSEncara que Meld no es exactament un client d’un sistema de control de versions, si es combina amb, per exemple, un CVS, es pot fer servir com a “navegador” dintre d’una estructura de control de versions. Pots veure els fitxers modificats sota el control de versions, els fitxers que ja no estan, els que no estan sota el control de versions, fer “commit” i operacions de control de versions, etc.

En definitiva, Meld es una eina de comparació de fitxers lliure i molt complerta, que ens permet comparar i modificar fitxer “sobre la marxa”, comparar directoris i navegar i fer “commits” en un control de versions tipus CVS o Subversion. A més, gràcies al intltool podem traduir el programa al català.

Fonts del post: Linux.com

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Comparar i fusionar fitxers amb Meld”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio