Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Software
Xat, missatgeria instantània, correu electrònic o xarxes socials, tot des d'una única interfície

Digsby: el tot en un de les comunicacions

Resumida en una sola finestra hi tindrem tota la nostra activitat social en línia
By , on 28 de abril de 2010

La finestra principal de digsby just abans que li comencem a introduïr dades

Realment, Digsby no inventa res de nou (unificar comunicacions diverses en una sola interfície ja ho fan altres programes i des de fa molt de temps), però el que fa ho fa bé i d’una manera senzilla, que és el que busquen els usuaris avui en dia. Però, abans d’entrar en matèria, deixeu-me plantejar-vos el problema que ve a solucionar aquest programa, ja que si no s’entén bé aquest, es pot menysvalorar el que fa aquesta petita aplicació.

Quan Internet començava a rodar pels domicilis particulars, hi havia poques maneres de parlar amb la resta dels internautes: correu electrònic, xats via IRC, i els incipients programes de missatgeria instantània que en aquell temps dominava l’ICQ i, en menor mesura, l’AiM. Més tard va entrar en escena el Messenger, l’Skype, el Google Talk o GTalk, es van multiplicar els programes de missatgeria instantània (malgrat que el més emprat al nostre país és sense cap mena de dubte el Messenger de Microsoft), van entrar en escena les xarxes socials i els serveis de microblogging.

Avui en dia, i si volem estar en tot moment comunicats amb els nostres amics i coneguts, hem d’estar presents i atents a tota una sèrie de serveis en línia: que si Facebook per una banda, Twitter per l’altra, Facebook per a les amistats personals, LinkedIn per als contactes professionals, el Messenger per xerrar cara a cara… al final, engegar l’ordinador i els programes que necessitem per a parlar ens pot suposar una bona pèrdua de temps.

Per solucionar aquests temes van néixer ja fa temps els programes que apleguen més d’un servei des d’una sola interfície, com és el cas de digsby, que avui ens ocupa i dels quals n’és un dels darrers exponents.

Podem emprar digsby si usem un sistema Windows, Mac OS X o GNU/Linux, el que fa que sigui un programa vàlid per al 99,9% dels usuaris posseïdors d’un PC de sobretaula o portàtil (on són els usuaris de Solaris/OpenSolaris?). El procediment comença per la descàrrega de l’aplicació i creació d’un compte de digsby (si, malgrat poder controlar diversos comptes des d’un únic lloc, no ens podrem estalviar de crear-ne un). Tot seguit, ens oferirà descarregar el programa per a una de les plataformes suportades.

La instal·lació és un procés d’allò més senzill (almenys en la versió per a Windows) basat en un assistent al qual pràcticament només se li ha d’anar prement el botó de “següent”. Un cop instal·lat i quan ja hàgim fet la primera entrada al programa, disposarem d’una finestra de contactes i d’una altra on podem anar afegint comptes de diversos serveis en línia: missatgeria instantània (IM, instant messaging), correu electrònic, i xarxes socials.

Els serveis de missatgeria suportats són: MSN (Messenger),Yahoo!, AiM, Google Talk, Facebook Chat, missatgeria instantània de MySpace, ICQ i Jabber. Els de correu electrònic són Gmail, Yahoo!, Hotmail i AOL Mail com a serveis amb configuració ja predeterminada (configuració zero per a l’usuari), i també hi podem configurar qualsevol compte POP i IMAP. Finalment, com a xarxes socials ens proporciona accés als nostres comptes de Facebook, Twitter, MySpace i LinkedIn.

Per a la visualització de les alertes de nous missatges entrants podem triar entre mostrar-los a la finestra de contactes, amb una icona a la barra de tasques, o bé amb ambdós sistemes simultàniament. Un dels avantatges d’aquesta aplicació és que podem modificar el nostre estat (disponible, ocupat) per a totes les xarxes des d’un únic control.

Quelcom que no m’ha agradat del programa és que, en connectar-se, ha consultat si hi havia actualitzacions, i les ha descarregat i instal·lat sense demanar-me res de res, ni el meu parer ni el meu permís. A més, després d’actualitzar-se, m’ha fet tornar a validar el meu nom d’usuari i contrasenya…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Digsby: el tot en un de les comunicacions”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio