Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Software

Dropbox t’apuja als núvols

Oblideu-vos de les memòries USB gràcies a aquesta fantàstica aplicació
By , on 11 de novembre de 2011

Aprofitant el recent llançament de la seua nova versió per a empreses, avui parlarem sobre Dropbox, una eina que cada dia guanya usuaris força merescudament, en opinió de l’a dalt signant. No us ha passat mai això de saber que existeix una aplicació, fins i tot saber per a què serveix sou conscients que és molt útil, bastant popular i tot això, però mai no heu trobat el moment de dir, ara l’instal·laré i miraré com em va? Aquest és el meu cas amb Dropbox. Sort que val més tard que mai, perquè m’estava perdent una meravella del nostre temps.

Dropbox

Dropbox s'integra perfectament al vostre sistema.

Hom diu sovint que les millors idees acostumen a ser les més simples, doncs bé, Dropbox ho confirma una vegada més. Per acotar una mica el camp i il·luminar aquell que no conega encara aquesta aplicació, la prodríem definir, de manera un tant rústica, com a ‘un pendrive al núvol’. Qui no ha lamentat mai haver perdut informació insubstituïble només perquè el nostre llapis USB ha fet figa, o simplement perquè no el trobem? És un problema que ja no existirà més d’ara endavant gràcies a aquesta nova eina.

A partir d’ara desar una cosa al ‘pen’ vol dir arrossegar-la i soltar-la a la carpeta Dropbox. I ja està! No cal preocupar-se de res més. El programa la puja directament al núvol, des d’on la podrem trobar disponible allà on anem amb només anar a la pàgina i introduir les nostres dades, com qui comprova el correu electrònic, vaja. No importa si estem al PC o al nostre mòbil 3G, hi ha una versió per a cadascun i la sincronització es manté entre tots ells. La integració de Dropbox amb el sistema esborrona; l’aplicació crearà una carpeta específica que no serà en absolut diferent de la resta, podreu copiar, tallar i enganxar –en definitiva, fer i desfer–  com si de qualsevol altra es tractara. Amb la diferència que tot allò que hi poseu a dintre acabarà directament al núvol.

Sabreu en tot moment l’estat de cada arxiu gràcies a una marca que acompanya les icones: un tic verd si està ja sincronitzat, un cercle en blau mentre dure la sincronització i una aspa vermella si aquesta fallara. I si no estiguérem connectats? No passa res, ja que Dropbox no és purament virtual; guarda una còpia dels arxius al nostre ordinador i una altra al núvol, de manera que sempre que estiguem al nostre PC podrem accedir als arxius.  Així no perdem mai res!

Per si tot això fóra poc, Dropbox ofereix la possibilitat de compartir qualsevol carpeta que creem amb els amics que vulguem. N’hi ha prou amb clicar amb el botó dret, marcar l’opció compartir, i ens durà al nostre compte a la web, des d’on podem convidar qualsevol persona. De fet, convidar amics a utilitzar l’aplicació, a més de senzill resulta gratificant: per cada amic que portem a Dropbox ens bonifica amb 250 MB d’espai addicional, fins arribar a un total de 8 GB.  Així doncs, no us ho penseu gaire a l’hora d’enviar invitacions a discreció als vostres coneguts. Al cap i a la fi, els esteu fent un favor!

Més informació: Dropbox.com

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Dropbox t’apuja als núvols”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio