Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Mòbils, Noticies, Software

El Palm OS encara pot donar molta guerra

By , on 30 de juny de 2008

El logotip de PalmTot i que potser no és gaire conegut entre aquells joves que ara comencen a despertar a la maduresa i a utilitzar aparells electrònics, Palm va marcar un abans i un després en l’era de la informàtica personal. Abans que molts somiessin amb endur-se l’ordinador a tot arreu posat a la butxaca, Palm va materialitzar aquest concepte amb el Palm Pilot, un dispositiu revolucionari per a la seva època i que va donar el tret de sortida a l’era de les PDA‘s.

Una de les claus del Pilot era la seva senzillesa, proporcionada pel sistema operatiu Palm OS. Durant anys, i mentre les PDA’s van dominar el panorama de la informàtica, aquest sistema terriblement simple per a l’usuari final però al mateix temps potent, també fou el que va marcar la pauta. Fins que van aparèixer els smartphones, Microsoft va treure el seu Windows CE i va apuntar la seva oferta en direcció a les PDA’s i als incipients telèfons intel·ligents i RIM va fer la seva aparició en el mercat amb la BlackBerry, una màquina que ha rebut elogis de la gran majoria de la crítica.

D’aleshores ençà, una sèrie d’errades comercials afegides a la diversitat de nous sistemes operatius que han sortit al mercat per a dispositius mòbils, van posar al Palm OS en la rampa del declivi fins a la situació d’avui en dia que, sense ser dolenta, no és ni de bon tros la que havia estat anteriorment.

L\'original Palm PilotEl futur del Palm OS està marcat per Linux. Després d’una sèrie de “flirtejos” amb algunes companyies de programari, dues són les que principalment evolucionen el Palm OS: d’una banda la mateixa Palm (podríem afegir que la de tota la vida), i per l’altra la japonesa Access.

Si bé de la plataforma Linux compatible amb Palm OS que està preparant Access n’anem tenint notícies amb certa regularitat, de la branca de Palm feia temps que se’n sabia més aviat poca cosa. De fet, sembla com si la companyia hagués estat centrada en el llançament de nous smartphones de la gamma Treo com el Centro, que sembla que ha tingut un gran èxit.

Potser per apaivagar els constants rumors sobre la venda de la companyia o la seva liquidació, el CEO de Palm, Ed Colligan, va realitzar fa uns dies una aparició mediàtica per parlar del futur Palm OS i, segurament, tranquil·litzar usuaris, analistes i inversors.

L’aparició es va produir, precisament, a la presentació a Austràlia de l’abans esmentat Palm Centro, i Colligan va fer ràpidament èmfasi en el fet que amb uns quinze milions d’usuaris i cinquanta milions de dispositius venuts, Palm és encara un jugador important en el sector dels dispositius portàtils.

Sobre el sistema operatiu, Colligan no es va estendre en gaires declaracions, però va reafirmar el compromís que la seva companyia va adquirir per desenvolupar-lo, argumentant que la visió estratègica de Palm passa per unir maquinari i programari en un tot, pel que els interessa disposar d’un sistema operatiu amb el qual tenir una oferta completa.

El nou Palm CentroTot això no és un obstacle per a què l’empresa continuï apostant per oferir una línia de smartphones Treo amb Windows Mobile com a sistema operatiu, així que en el futur proper veurem més desenvolupaments en aquest sentit.

Un altre tema que va tocar el CEO de Palm fou el del Foleo, el projecte de handheld que va anunciar la companyia ara fa aproximadament un any però que va ser sobtadament cancel·lat aquest passat setembre. Colligan va deixar la porta oberta a una possible tornada sota una altra denominació comercial, però sense revelar-ne res més.

Probablement la tornada del Foleo pugui ser emmarcada en l’actual febre pels ultraportàtils amb companyies com Asus, HP o Dell llançant els seus propis models de màquines contra les quals combatria el renascut Foleo.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Palm OS encara pot donar molta guerra”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio