Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Software
Ens permet estar al corrent de l'estat del Twitter des del nostre escriptori

El Twitter d’escriptori

Es basa en el framework Adobe AIR, essent multiplataforma
By , on 9 de abril de 2010

TweetDeck sobre Windows 7. Imatge: Guillem Alsina

Tot i que no té les característiques principals d’un Facebook, LinkedIn o Xing, Twitter ha esdevingut una xarxa social de ple dret mercès a les relacions que s’estableixen entre els usuaris, i també gràcies a l’acció de l’empresa que hi ha al darrere, que ha sabut “moure fitxa” encertadament a cada moment en el que ha estat necessari per arribar a l’èxit.

Al servei de Twitter s’hi pot accedir via web, quelcom que a vegades pot ser ferregós encara que ens trobem en un ordinador de sobretaula, ja que ens obliga a tenir un navegador obert de manera permanent. Per solucionar aquest problema, i aprofitant l’API proporcionada pel servei de microblogging, alguns han desenvolupat clients que consisteixen en programes que es poden instal·lar al nostre escriptori i que ens permeten enviar missatges, estar a l’aguait del que diuen els nostres contactes i respondre’ls. Un d’aquests és TweetDeck, que s’empra majoritàriament per a Twitter però també permet gestionar comptes de Facebook, LinkedIn i MySpace des d’una única interfície.

Està construït sobre el framework Adobe AIR, que l’aplicació instal·larà també si no el troba en el sistema. Això fa compatible a TweetDeck amb les tres principals plataformes informàtiques que hi ha al mercat: Windows, Mac OS X i GNU/Linux.

Un cop estiguem a la plana web oficial del programa, el primer pas per a realitzar la instal·lació és accedir a l’opció Desktop, i seguidament fer clic sobre el botó de descàrrega. Un cop realitzada aquesta seqüència d’accions, s’obrirà un control en Flash, que iniciarà l’instal·lador. Com he dit abans, si no troba l’entorn d’execució d’aplicacions RIA d’Adobe, AIR, instal·lat al sistema, aquest ja constarà en el procés d’instal·lació del programa com a un pas obligatori.

La integració en el sistema (jo l’he provat en un Windows 7) és bona, malgrat que hom nota allò característic de les aplicacions construïdes en base a frameworks: la interfície d’usuari no s’acaba de notar exactament com la del sistema operatiu que li fa de base.

L’entorn del sistema és molt simple (ho ha de ser, donat que és una aplicació per guanyar temps actualitzant xarxes socials, no per perdre’l amb possibilitats grandiloqüents): un botó per cada servei en línia/xarxa social que pot gestionar, i a la part superior hi veiem una sèrie d’icones a les que d’entrada no hi tenim accés però que substitueixen els menús per gestionar les diferents opcions del programa.

El contingut de les actualitzacions dels diferents serveis es reparteix al llarg de diverses columnes que podrem organitzar com vulguem i, fins i tot, unificar en una sola columna. Cal destacar que en configurar el servei de Facebook, la columna corresponent no em va sortir d’entrada, sinó que la vaig haver de configurar manualment.

Per als posseïdors d’un iPhone i els que estiguin considerant l’adquisició d’un iPad, sàpiguen que també tenen disponible l’aplicació TweetDeck a l’App Store.

Usar una aplicació d’aquest tipus té diversos avantatges, com el fet de controlar des d’un únic lloc totes les nostres connexions a xarxes socials, però també un inconvenient: i és que si s’afegeixen noves funcionalitats o es canvia el funcionament d’alguna, ens podem trobar desactualitzats i sense poder fer servir temporalment algunes funcions que ens interessin… tret que entrem via web, és clar.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Twitter d’escriptori”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio