Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Software

Els serveis Live de Microsoft en català

By , on 23 de desembre de 2008
La portada de la pàgina web de Live llueix entre d'altres, aquesta frase en català. Històric

La portada de la pàgina web de Live llueix entre d'altres, aquesta frase en català. Històric

Ja fa algunes setmanes, la companyia de Steve Ballmer va avançar les novetats que havia de presentar la nova generació de serveis en línia que ofereix als usuaris finals. El què no havia comentat a priori és que els nous programes estarien disponibles en català, com així ha estat al final.

És el primer cop que Microsoft publica programari corresponent als seus serveis a Internet en la nostra llengua, un pas -encara que sigui petit- en la direcció de la normalització. I ho fa possiblement empesa per la pressió que li està suposant el programari lliure en general i GNU/Linux en particular, molt apreciat entre segons quins sectors per possibilitar muntar un ordinador en català.

Centrant-nos en les noves eines Live, aquestes inclouen el redisseny de les principals aplicacions, que ara s’integren encara més en una plataforma unificada i que vol donar imatge com a tal. Com a destacable d’aquestes eines Live renovades, la nova pàgina Novetats, gràcies a la qual podem fer un seguiment del que estan fent les nostres amistats i de les noticies d’última hora.


[ad]

La interacció s’estén també (i no sense sorpreses) a serveis de terceres parts com ara Twitter o fins i tot que poden esdevenir la competència directa com WordPress (gestor de blocs que li fa la competència a Live Spaces).

Hotmail també canvia el seu aspecte, quelcom amb què no tots els usuaris hi han estat d’acord. No obstant, l’aparença de la què se l’ha dotat no és la “nova” que hem pogut veure els últims mesos, sinó una mena d’híbrid entre la clàssica i aquesta nova no tan acceptada entre els usuaris.

Microsoft.cat, la gran desconeguda

Molts usuaris desconeixen que la companyia de Redmond proporciona suport per a la llengua catalana en els seus productes. Limitat, certament, ja que és menor al d’altres llengües oficials però amb menys parlants que el català com pot ser el danès, però al cap i a la fi existeix. També és cert que moltes veus afirmen que aquest suport ha estat més aviat obligat, però no és menys cert que en la situació en què es troba la nostra llengua, si no posem alguna mesura coercitiva, no sobreviurà… i a fi de comptes, qui vulgui tenir aquests productes en castellà, té tota la facilitat del món.

Fins i tot, Microsoft disposa d’una pàgina amb domini .cat on hi posa a disposició de tots els internautes catalanoparlants les eines que té. Destaquen entre aquestes els pegats per “catalanitzar” una instal·lació de Windows XP o Vista, l’Office en les seves versions 2003 o 2007, o aplicacions empresarials de la talla de Dynamics CRM 4.0 o Sharepoint Services 3.0 .

Un costat, doncs, força desconegut encara de la companyia de Redmond que m’agradaria convidar-vos a descobrir.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els serveis Live de Microsoft en català”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio