Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Entrevista, Seguretat, Software

Entrevista a Àngel Nieva

By , on 27 de setembre de 2008

l\'Angel Nieva al CPD de Digital ParksÀngel Nieva és Màster en Gestió de les Tecnologies de la Informació per La Salle Business School i Màster en Direcció de Recursos Humans per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment Service Manager del centre de dades Digital Parks, a on lidera projectes de Recuperació davant Desastres, d’externalització d’infraestructures i de seguretat tecnològica. A més, és professor de Project Management al programa de Masters de La Salle Business School i Coordinador del Grup de Direcció de Projectes (GDP) de la mateixa institució acadèmica. També modera el grup La Salle a la comunitat de Networking XING. Com a membre de la Junta Directiva de l’Associació de Tècnics d’Informàtica de Catalunya (ATI) és Responsable de l’àrea de Relació amb Empreses. Actualment col·labora amb el diari Expansion i d’altres mitjans de comunicació publicant articles sobre evolució estratègica de negoci, organització empresarial i vigilància tecnològica.

Anteriorment, Àngel Nieva López ha liderat i participat a nombrosos projectes crítics d’integració tecnològica a nivell nacional i internacional a diferents sectors como el de Grans Esdeveniments Esportius, Projectes Governamentals, Distribució i Logística, incloent entre aquests diverses edicions dels Jocs Olímpics.

Angel, en primer lloc et pregaria que et presentessis, que ens fessis cinc cèntims de qui ets i on treballes

Des de fa dos anys sóc el Service Manager de Digital Parks, posició des de la que coordino els departaments tècnic i d’atenció al client amb els objectius principals de gestionar les infraestructures del centre de dades amb el més alt nivell de qualitat i el d’oferir el millor servei als nostres clients.


[ad]

Què fa exactament Digital Parks?

Digital Parks és una companyia de serveis de TI creada l’any 2003, disposem d’unes infraestructures de Centre de Procés de Dades de primer nivell des de les quals recolzem els projectes de les empreses i les Administracions Públiques que requereixen serveis tecnològics àgils, segurs i fiables. Comptem amb un seguit de partners especialistes que ens ajuden en aquest objectiu.

Quins serveis oferiu per als usuaris finals?

La nostra filosofia es basa en recolzar els projectes, els desenvolupaments i els processos de treball dels clients aportant la tecnologia i les persones més adequades en cada situació.

Els nostres serveis els agrupem en dos grans conjunts. El primer engloba les Infraestructures TIC, on oferim serveis gestionats, plans de continuïtat de negoci, outsourcing, housing, storage i comunicacions. El segon conjunt de serveis correspon a Projectes a Internet, on oferim hosting, seguretat, correu, mobilitat, multimèdia, disseny web I plataformes SaaS. Tot plegat amb una filosofia de treball oberta: ens adaptem a allò que el client necessita i proposem la millor solució en cada cas, ja que sovint cal una combinació de serveis d’ambdues àrees per satisfer les necessitats del client i per això dissenyem i executem projectes a mida.

Els plans de continuïtat de negoci és un aspecte interessant, indispensable de fet, i de vegades, les empreses no el tenen gaire en compte. Veus que aquesta mancança es pugui pal·liar d’alguna manera?

Tens tota la raó. Segons els últims anàlisis de Gartner, dos de cada cinc empreses que pateixen un desastre fan fallida en un plaç de cinc anys. D’altres informes, com el de PricewaterhousCoopers al 2006, indiquen que només el 27% dels empresaris europeus asseguren haver pres la decisió de que la seva estratègia sobre seguretat de la informació transcendeixi a l’àrea de les Tecnologies de la Informació i formi part dels seus objectius prioritaris de negoci.

Les empreses han d’estar preparades per a contingències, i no tan sols tecnològiques com podrien ser atacs de seguretat, intrusions i la pèrdua o corrupció de dades, sinó també de negoci, com sinistres i catàstrofes (inundacions, foc, talls elèctrics, terrorisme, etc..).

Un Pla de Continuïtat de Negoci analitza, detalla i preveu aquestes causes que poden generar interrupcions en l’activitat de les organitzacions, evitant que qualsevol incident afecti negativament al funcionament normal del negoci.

Nosaltres col·laborem amb consultores de reconeguda experiència per elaborar, implantar i actualitzar de forma continuada un projecte a mida adaptat a la situació global i necessitats de les empreses, combinant en aquest Pla de Continuïtat de Negoci diferents serveis de seguretat de dades, com poden ser la custòdia física d’informació o be la còpia de seguretat remota. La protecció que ofereix el servei de continuïtat de negoci de Digital Parks s’estén a tots els nivells: es de la protecció de les plataformes tecnològiques fins a la capa de Negoci, passant per les diferents capes de Dades i Aplicacions.

Explica’ns una mica més a fons els vostres serveis de custòdia física d’informació i de còpia de seguretat remota, si us plau.

El servei de “Custòdia d’Informació Digital” de Digital Parks permet a les organitzacions assegurar la disponibilitat de la seva informació de caràcter històric, com la necessària per a garantir la seva continuïtat en cas de desastre, mitjançant l’ús d’infraestructures exclusivament dissenyades i destinades a guardar còpies de seguretat de dades e informació crítica.

D’aquesta manera les organitzacions poden recuperar la informació quan ho precisin, seguint uns acords de nivell de servei acordats, i estan protegides davant ministres a les seves oficines que provoquen pèrdues d’informació.

A les nostres instal·lacions tenim vàries càmeres cuirassades dotades dels més alts controls ambientals i de mesures de seguretat tant físiques com electròniques. Disposem d’una flota de vehicles amb operadors preparats per al transport de suports magnètics i de contenidors de transport especialment dissenyats per a garantir la estanquitat i confidencialitat. La manipulació dels suports el fa el nostre personal, altament qualificat i entrenat segons els estàndards de confidencialitat i qualitat de servei que requereix el nostre client.

L’experiència que tenim i les nostres instal·lacions permeten oferir la solució flexible i robusta que tota empresa necessita.

El servei va dirigit a Empreses i Administracions que necessitin garantir la continuïtat de negoci de les seves operacions i, fins i tot, del seu negoci davant d’alguna contingència o desastre, que necessitin tenir disponibilitat de la informació en tot moment i tinguin que actualitzar-la mitjançant entregues i recollides segon un calendari i sobretot, a aquelles entitats i organitzacions sensibles segons la LOPD.

Respecte al servei de Backup Remot, Digital Parks ofereix la possibilitat de replicar remotament en un entorn segur i fiable tota la informació crítica que els nostres clients tenen en els servidors de les seves empreses. Aquest servei permet controlar i protegir la seva informació de forma simple, segura i confidencial, garantint l’acompliment d’aspectes claus de la LOPD, com el fet de disposar de copies de seguretat fora de les seves oficines en un lloc segur, amb les dades encriptades i nomes accessibles pels responsables de la informació.

Des de Digital Parks oferim diversos plans en funció del tamany de la informació i de la política de seguretat que requereixi cada client.

Què haig de fer per a que Digital Parks m’elabori un Pla de Continuïtat de Negoci?

A Digital Parks ens agrada escoltar els objectius del client, dimensionar els requeriments tecnològics per fer-los realitat i posar sobre paper la solució més adequada que combini infraestructures i serveis.

Des de la idea inicial del client, passem per la fase d’anàlisi, concretem la millor solució, dimensionem els requeriments, proposem els components i els partners més adequats, posem en marxa el servei i fem un seguiment constant per garantir el resultat final.

Aquelles empreses interessades en els nostres serveis només han que posar-se en contacte amb nosaltres a través del telèfon 93 503 49 49, enviar un mail a l’adreça comercial@digitalparks.com o be a través del formulari de la nostra web (www.digitalparks.com). Seiem plegats i veiem com afrontar el projecte concret que ens plantegi el client.

Quina seguretat de les dades emmagatzemades proporcioneu?

Les dades són el bé més preuat de les persones i de les organitzacions. La pèrdua d’informació en cas de desastres és una de les principals amenaces per les empreses i les Administracions. Sempre és millor prevenir.

El Centre de Procés de Dades (CPD) de Digital Parks a Barcelona es va dissenyar especialment per aquesta comesa. Creat en el 2003, és una instal·lació de 1.500 m2, en un edifici aïllat, equipat amb tecnologia i mesures de protecció que el converteixen en Tier III amb un 99,98% de disponibilitat. Qualsevol empresa que ho desitgi, pot visitar-ho quan ho desitgi.

Disposa d’una configuració innovadora, amb sales separades de treball i en una planta baixa, permetent així la màxima modularitat i flexibilitat en la gestió dels projectes TIC, incloent facilitats immediates per la continuïtat del seu negoci en cas de necessitat.
Les seves mesures de seguretat, tant físiques com lògiques, inclouen redundàncies en cablejat elèctric i de dades, SAI’s, generador, video-vigilància, control d’accés, sistema antiincendis, firewalls i connectivitat a través de diversos operadors i ràdio-enllaç.
Amb una temperatura i humitat ambiental estables, els racks del CPD estan configurats amb servidors dels principals fabricants i són monitoritzats les 24 hores per tècnics especialitzats.

El Centre de Dades compta amb les mesures de seguretat física que el converteixen en una fortalesa a prova de qualsevol incidència.

La construcció de l’edifici, que és independent dels edificis veïns i està 100% preparat en totes les seves plantes per acollir sales de racks, va tenir en compte tots els elements necessaris per la seva funció com a Data Center, com per exemple seguretat perimetral, subministrament elèctric redundant, condicions ambientals estables, sistemes contra incendis i sistemes de prevenció contra inundacions.

Bé, doncs Angel la veritat és que la nostra trobada se m’ha fet curta. Moltes gràcies pel teu temps.

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Entrevista a Àngel Nieva”

1

No sé d’on treu el temps aquest noi per fer tantes i tantes coses al mateix temps! Felicitats Àngel per tot lo que has aconseguit fins ara i tot lo que queda per venir … que suposo que d’aquí pocs mesos tindràs menys temps lliure ;)
Ah, i per qui no el conegui: tot el que ha dit és veritat!

Salut!

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio