Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Software
Disposa d'utilitats com, per exemple, la que permet descarregar vídeo de YouTube

Free Studio Manager, un reguitzell de programes per a convertir vídeo

Permet arranjar continguts multimèdia per a telèfons mòbils, DVD o ordinadors
By , on 29 de maig de 2010

El menú principal de Free Studio Manager, que aplega totes les utilitats

L’objectiu de la suite de programes anomenada Free Studio Manager no és cap altra que proporcionar-nos una completa solució a qualsevol necessitat que tinguem treballant amb vídeo, especialment a l’hora de convertir formats per a dispositius mòbils.

En comptes de proporcionar una única aplicació “gegantina” que converteix qualsevol format des d’una única interfície, Free Studio Manager està constituït en realitat per tota una sèrie de petites aplicacions dedicades a una funció molt concreta, i que cadascuna d’elles pot ser executada per separat. El nexe comú per a tot aquest conjunt de programes és, en primer lloc, una interfície d’usuari senzilla (a l’estil del Miro Video Converter, analitzat aquí mateix amb anterioritat, però amb més elements i totalment “clàssica”) i, en segon, un menú que les lliga, donant a l’usuari la impressió d’estar emprant les diferents seccions d’un programa més gran.

Una de les utilitats de conversió de vídeo, en aquest cas per a iPhone

La descàrrega i ús d’aquest conjunt de programes és gratuïta, podent fer-la per separat per a cadascuna de les aplicacions, o tot el pack. En cas de tenir una necessitat puntual, podem decantar-nos per descarregar un sol programa: en tenim per a descarregar pel·lícules de YouTube, convertir vídeo per a iPod i PSP, convertir vídeo a imatges JPEG, o un desencriptador de DVD’s entre d’altres.

Si, en canvi, optem pel pack complet, hem de descarregar un instal·lador que pesa uns 40 MB. El primer que ens pregunta aquest quan l’executem, és en quin idioma volem dur a terme la instal·lació. Entre les opcions disponibles s’hi compta el castellà però no el català. La resta del procés es resumeix en acceptar la llicència d’ús i validar la carpeta d’instal·lació, un procés molt senzill.

En acabar la instal·lació, ens trobarem amb un nou grup de programes al menú d’inici, corresponent a DVDVideoSoft. Dins d’aquest hi trobarem una icona per a cadascuna de les aplicacions que individualment composen el paquet, i una altra que ens permet accedir a la interfície comuna per gestionar totes les aplicacions.

Aquesta interfície està dividida en quatre apartats: en color groc, les opcions per treballar amb vídeo i YouTube (descarregar pel·lícules guardades en aquest servei, pujar les nostres creacions,…), en verd les referents a vídeo i DVD (convertir i editar), en vermell tot allò referent a àudio (convertir formats, ripejar àudio d’un CD, editar,…) i, en blau, totes les utilitats per tractar amb mitjans (gravació de DVD’s, CD’s,…).

Quan fem clic en un dels apartats, el que obtenim és que s’obre una altra finestra on se’ns pregunta l’acció puntual que volem dur a terme, lligant cadascuna d’aquestes amb una de les utilitats que composen el paquet de programes.

Un vídeo convertit amb aquest programa essent reproduït en un Nokia N900

Quan anem aprofundint en cadascuna de les utilitats incloses, veurem que totes elles són extremament senzilles. Tant, de fet, que no ens cal explicar aquí gaire cosa: només cal que tingueu molt clar el format des del qual voleu passar i cap a quin el voleu passar, i el programa fa tota la resta.

El resultat que m’ha donat és força bo, sobretot en l’apartat de passar vídeo a telèfons mòbils (.mp4). En aquest, la qualitat de l’àudio m’ha superat de llarg a la que ha proporcionat el Miro Video Converter essent, a més, molt més complet que aquest darrer.

Un producte, doncs, que val la pena provar si habitualment empreu més d’un dispositiu mòbil a la vostra vida diària, i voleu optimitzar els continguts multimèdia per a cadascun dels aparells emprats.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Free Studio Manager, un reguitzell de programes per a convertir vídeo”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio