Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Software
Els rumors tornen amb més força que mai des del 2006

GDrive: fets consumats o simple quimera?

By , on 20 de febrer de 2009
Google és com Apple; mai saps en què està treballant fins que ho presenta

Google és com Apple; mai saps en què està treballant fins que ho presenta

Des de fa  alguns dies, la blocosfera torna a tocar un d’aquests rumors recurrents que mai deixen del tot d’anar de boca en boca: el possible llançament d’un disc dur virtual en línia accessible des de qualsevol sistema operatiu a través d’un navegador web per part de Google.

Aquest rumor no és en absolut nou, i fins i tot podem llegir en els blocs de la prestigiosa ZDNet (publicació en línia en llengua anglesa especialitzada en noves tecnologies) del 2006 com es donava per quelcom “imminent”. Se l’anomeni GDrive o Google Drive, el rumor sempre ha estat present. I no és per a menys.

El disc dur virtual de Google vindria a ser la cola que enganxaria els serveis existents de la multinacional del cercador: en ell s’hi podrien desar els missatges de correu electrònic de Gmail; els documents, fulls de càlcul i presentacions de Docs i, fins i tot, aplicacions de Google App Engine en modalitat de hosting.


[ad]

De fet, la possibilitat és més que factible, doncs des de fa temps ja existixen utilitats que aprofiten l’API de Gmail per a simular una unitat d’emmagatzemament virtual, com un disc dur en línia; resulta que en disposar de la capacitat de guardar els fitxers adjunts que se li envien, proporcionar un ampli espai per al nostre correu i una API molt completa i extensible, Gmail guarda els arxius com a adjunts en missatges, però des del nostre sistema Windows veiem aquest espai com una unitat de xarxa més.

Dues d’aquestes utilitats són Gmail Drive i GmailFS, que es poden descarregar gratuïtament des d’Internet.

Així es veu Gmail Drive des del Windows. Com qualsevol altra unitat de disc

Així es veu Gmail Drive des del Windows. Com qualsevol altra unitat de disc

La competència directa de Google ja disposa d’algunes solucions d’aquesta mena, pel què per un cop la companyia del cercador no seria pionera en un camp online: sense anar més lluny, el seu principal rival -Microsoft- disposa de Windows Live SkyDrive, un servei que realitza la mateixa funció i que és accessible des de sistemes Windows, permetent per exemple intercanviar arxius entre un ordinador de sobretaula i un dispositiu amb Windows Mobile com per exemple un smartphone.

Evidentment, es desconeixen els detalls tècnics d’aquest –possible– nou servei de Google, però es pensa que d’acabar veient la llum seria compatible amb les principals plataformes informàtiques existents avui en dia (Windows, Mac OS X i GNU/Linux). Tot i això, Google ja ens ha demostrat amb Chrome que pot prioritzar una plataforma majoritària enfront de les altres, pel què tampoc seria d’estranyar que de moment aquest disc dur virtual pogués sortir en exclusiva per a Windows.

Des de feia molt que no tornaven a sonar amb tanta força els rumors assegurant la propera sortida de GDrive o Google Drive. Veurem si el 2009 serà l’any en què es materialitzin. Tampoc seria el primer cas d’un rumor que ha sonat insistentment durant molt de temps abans de confirmar-se. Si no, aquí tenim el cas del canvi de plataforma dels ordinadors Apple de la PowerPC a la x86, que va estar sonant des de molt abans de dur-se a terme.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “GDrive: fets consumats o simple quimera?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio