Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Noticies, Software

Google Chrome: un nou navegador entre nosaltres

By , on 17 de desembre de 2008
Google Chrome

Google Chrome

La multinacional de les cerques Google ha anunciat l’alliberament de la versió 1.0 de Google Chrome. Això significa que, després d’uns quants mesos, aquesta nova opció en el segment dels navegadors web s’ha consolidat prou, almenys des d’un punt de vista tècnic.

I remarco aquest “punt de vista tècnic” perquè els usuaris semblen no tenir-ho tan clar: si bé Google és el prestador de serveis en línia més emprat i generalment també el més valorat entre els existents actualment, el seu browser no ha aconseguit tant d’èxit i difusió entre el públic usuari final com seria d’esperar derivat d’aquesta situació privilegiada. Menys d’un 1% dels internautes aposta per aquest programa, segons les darreres estadístiques publicades per Net Applications amb data del dia 1 d’aquest mes de desembre (concretament, un 0,83%).

Notes de qualitat no li manquen a aquest navegador; per exemple, el seu engine de processament de JavaScript és dels més ràpids existents avui en dia. No en va, li han posat el nom de V8 en referència a un famós motor per a cotxes de fabricació nord-americana que ha equipat als vehicles més potents d’aquell país.


[ad]

El mode incògnit és una altra de les característiques destacades d’aquest navegador, que consisteix en no emmagatzemar al disc dur local cap informació de les pàgines que s’han visitat. Així, no es desen cookies (petits fitxers de text amb informació que els llocs web que visitem poden deixar a la nostra màquina) ni tan sols referències a l’historial. És com si mai haguéssim navegat per aquelles pàgines. És més, és com si mai haguéssim fet aquella sessió de navegació…

Evidentment, i deixant-nos d’eufemismes, aquesta és una característica que sense cap mena de dubte és molt apreciada per aquells que són amants de la pornografia en línia i han de compartir màquina amb altres persones. El fet de que l’ordinador no esdevingui un traïdor revelant el seu pecat és un avantatge a tenir en compte.

Pel que fa a la seguretat, Chrome també aporta novetats, doncs qualsevol pestanya s’executa en una àrea separada de memòria anomenada sandbox (literalment caixa de sorra en referència als llocs tancats on els més petits poden jugar a fer castells en els parcs públics sense córrer perill), el que fa que qualsevol atac quedi enclaustrat en aquesta caixa.

Igualment, una penjada en una finestra o pestanya pot no afectar d’aquesta manera a la resta de l’aplicació, que continuarà funcionant sense cap mena de problema.

Fins a quinze actualitzacions de Chrome li han calgut a Google abans d’alliberar-ne la versió 1.0 definitiva, emprant tot i això molt menys temps per passar de la presentació en fase beta a la primera versió estable que no pas altres productes i serveis que la multinacional d’Internet ha presentat amb anterioritat.

Google es mostra satisfeta amb els 10 milions d’usuaris que afirma haver aconseguit amb Chrome, però altres veus miren aquesta xifra amb cert desdeny, recolzant-se més en el 0,83% comentat anteriorment i titllant l’operació de fracàs. No obstant, denotar que Chrome s’ha situat en molt poc temps per davant de tot un veterà en el panorama dels navegadors: Opera, que deté un 0,71% del mercat segons el mateix estudi. I cal comptar amb què Opera és multiplataforma, i això sempre suposa un avantatge ja que dóna la possibilitat d’arribar a més públic.

No obstant, no deixa de ser cert que una companyia que viu totalment d’Internet i que li fa una competència més que seriosa a Microsoft, no es pot lligar a les eines que són desenvolupades, precisament, pel seu més directe rival.

Així és que des de fa ja força temps, Google ha forjat una aliança amb Mozilla per tal de promoure l’ús de Firefox, que segons el mateix estudi de Net Applications, ha captivat a poc més del 20% dels internautes de tot el globus.

Amb la sortida de Chrome 1.0, Google podria arraconar una mica el Firefox (a fi de comptes, seria lògic) en favor de la seva pròpia solució, optimitzada a més per a les tasques que precisament se’ls demana als navegadors que accedeixen a les aplicacions en línia de Google.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google Chrome: un nou navegador entre nosaltres”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio