Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Software

Google presenta la versió preliminar d’Android N

El nou sistema només és disponible per a desenvolupadors
By , on 30 de març de 2016

android

La versió preliminar (First Preview) del sistema operatiu Android N ja està disponible, juntament amb les APIs i eines per a desenvolupadors. A menys d’un any del llançament d’Android Marshmallow, arriba la versió preliminar del que serà el nou sistema operatiu de Google però les previsions apunten que ‘N’ de Android no arribarà als fabricants de telèfons mòbils fins aquest estiu, per la qual cosa caldrà esperar encara perquè els dispositius actualitzin.

La primera versió per a desenvolupadors està disponible per a telèfons Nexus però no tots compten amb aquest privilegi ja que el Nexus 5 s’ha quedat fora de la llista d’equips compatibles que podran anar testant la nova versió del sistema. Malgrat que sigui una versió per a desenvolupadors i que això impliqui que no està destinada a l’ús per part de consumidors, ja es poden conèixer algunes de les característiques que incorporarà:

  • Multi-finestra: El nou Android N incorporarà suport natiu de pantalla dividida en els telèfons i les tabletes, una característica que podem gaudir en els ordinadors i que s’ha fet d’esperar en els terminals mòbils. A més, es podran especificar les dimensions de les diferents finestres per poder optimitzar la grandària de la pantalla al complet.
  • Resposta directa a les notificacions: La nova barra de notificacions de Android comptarà amb la possibilitat de contestar directament als missatges o les notificacions sense necessitat d’obrir l’aplicació. Aquesta funcionalitat vindrà inclosa en el sistema de missatgeria ‘Hangouts’ però altres aplicacions de missatgeria podran també utilitzar-la, la qual cosa farà el procés més senzill i més ràpid.
  • Notificacions per paquets: Les notificacions arribaran agrupades en paquets per aplicacions. Aquestes notificacions empaquetades podran expandir-se en notificacions individuals mitjançant gestos i obrir un desplegable que permeti conèixer alguna cosa en cada app.
  • Major eficiència i autonomia: Després del llançament de Doze que permet estalviar bateria en els dispositius, els responsables Android segueix incorporant novetats en aquest àmbit i permetrà fer entrar en suspensió el telèfon quan la pantalla està apagada; de tal forma que s’aconseguirà estalviar energia. A més, eliminarà els processos que afectin a l’autonomia del telèfon per allargar la vida de la càrrega de bateria.
  • Java 8: Moltes de les característiques de Java 8 seran compatibles amb el nou sistema operatiu de Google i podran adaptar-se a Android codis d’una altra plataformes.

Imatge: mammela

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google presenta la versió preliminar d’Android N”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio