Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

Google Wave comença la seva expansió mundial

Una eina interessant en el camp professional
By , on 9 de octubre de 2009
Treballa en projectes amb els teus contactes, en directe

Treballa en projectes amb els teus contactes, en directe

El grandíssim Google que tantes comoditats ens aporta a tots aquells que passem hores davant l’ordinador continua produint per a nosaltres. Ja fa mesos que coneixíem la creació d’una nova aplicació, Google Wave, però no va ser fins la setmana passada que la seva extensió per la xarxa es va fer realitat.

Google Wave arriba enmig de la màxima expectació, diuen molts que tanta o més que la que es va produir amb el llençament fa anys de Gmail, el gran servidor de correu per excel·lència que va derrocar l’abans dominant Hotmail.

Però, ¿què es Google Wave? Podríem dir, per a donar una idea inicial, que aquesta aplicació pretén anar molt més enllà del concepte de xarxa social que tenim ara, abanderat pel gegant Facebook. Potser si avancem una mica en els trets característics de Google Wave ho entendreu millor.

Un dels aspectes que destaquen els experts i usuaris que ja té és el gran potencial per al treball en equip de forma instantània, com si estiguéssis a una reunió i amb la mateixa immediatesa. Quan accedeixes a Google Wave trobaràs la pantalla dividida en tres. A una banda el menú per a entrar a les diverses aplicacions, al centre els teus contactes, similars a Facebook, i a la dreta els coneguts Waves, que vindrien a ser espais de treball on interactuar de forma immediata amb els teus contactes.

D’aquesta manera, si has tingut una reunió sobre un projecte de la teva empresa i vols aprofundir amb els teus contactes, pots obrir el Wave del projecte i afegir anotacions, fins i tot amb gadgets especials, de forma que tots els contactes el vegin en directe i aneu interactuant.

El logo de Google Wave serà mundialment conegut

El logo de Google Wave serà mundialment conegut

Podríem dir que això té aspectes relacionats amb el propi Facebook, Twitter, Google Docs… però tot es troba davant teu a la pantalla i amb una immediatesa sorprenent. El més interessant és tenir davant Google Wave per a veure totes les possibilitats. Per exemple, quan teniu el Wave obert amb els vostres contactes podeu mostrar imatges només arrossegant-les del vostre escriptori, sorprenent oi?

Observant totes les opcions que tenim es pot veure que es tracta d’una eina molt apropiada per al món professional més que per a l’usuari convencional, encara que per a col·lectius com els estudiants, entitats de voluntariat o del tercer sector, etc,. també pot ser molt útil.

Si el voleu provar, això sí, és molt probable que hagueu d’esperar una mica. Google va lliurar 100.000 invitacions a usuaris amb el seu llençament, amb la intriga total que això ha suposat per a la resta d’usuaria que esperem amb suspens la seva arribada. Si aquest fenòmen aconsegueix tombar a Facebook serà un gran cop per a la xarxa social, encara que per les funcionalitat de Google Wave creiem que el seu ús serà ben diferent.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google Wave comença la seva expansió mundial”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio