Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Software
Aquesta plataforma ajuda a finançar projectes en favor del proïsme

Goteo porta el crowdfunding als projectes de codi obert

By , on 15 de novembre de 2011

Com tothom sap, corren temps difícils per a l’economia mundial, i a aquestes alçades segons per a quines coses, aconseguir crèdits o altres vies de finançament convencionals pot esdevenir una autèntica odissea. Però com que la gana aguditza l’ingeni –almenys això diuen– sempre es pot tirar pel dret i demostrar que els temps de crisi també poden servir per explorar sendes fins el moment poc transitades.

goteo

Captura de pantalla del web del projecte.

Així neix un fenomen com el crowdfunding, altrament dit finançament en massa. Aquest sistema de captació de fons consisteix a presentar un projecte i donar-lo a conèixer aprofitant tots els canals de comunicació a l’abast –les xarxes socials són una eina vital en aquest propòsit– per tal que tots aquells a qui els agrada la idea hi contribuïsquen amb aportacions.

Després d’haver esdevingut popular entre alguns músics i fins i tot productors de cinema, ara aquesta via de finançament arriba també al software i a les iniciatives socials gràcies a Goteo, una plataforma crowdfunding per a projectes de codi obert. Només cal que registrem el nostre projecte amb un estudi de costos (pressupost mínim i pressupost òptim) i tots els requeriments necessaris i escollir un mètode de retorn col·lectiu, és a dir, una manera de compartir-lo que puga beneficiar la comunitat.

Aquesta és una diferència amb altres plataformes similars, i a més d’això caldrà incloure-hi recompenses individuals per als col·laboradors en funció de la contribució realitzada. És a dir, aquells que ens ajuden obtindran avantatges sobre el nostre producte final. Es tracta de crear un sistema escalonat que incentive tant la participació mínima com ara la màxima. Goteo farà un estudi del nostre projecte i ens indicarà millores que podem realitzar per fer-lo més atractiu per a la inversió.

Una vegada llançat el projecte, tenim quaranta dies per recaptar el pressupost mínim per fer-lo viable. Si això succeeix, ens realitzaran l’ingrés i podrem començar amb la feina i s’encetarà un nou termini de quaranta dies per assolir el pressupost òptim per desenvolupar-lo. Finalment, disposarem d’un període de nou mesos per complir amb el retorn individual i el col·lectiu.

Goteo és una iniciativa gestionada per la Fundación Fuentes Abiertas i impulsada per Platoniq, una organització internacional de productors culturals i desenvolupadors de software que aposta per la producció i distribució de la cultura copyleft. Així doncs, estem davant d’una idea brillant que possibilita la realització de projectes interessants amb escasses opcions de finançament. Solucions senzilles a grans problemes.

Via | Tecnología Pyme

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Goteo porta el crowdfunding als projectes de codi obert”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio