Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Professional, Software

IBM anuncia les dates del Lotusphere 2009 a Espanya

S'enfocarà a la nova Web 2.0 des del punt de vista més empresarial
By , on 23 de febrer de 2009
El cartell anunciador de la Lotusphere 2009

El cartell anunciador de la Lotusphere 2009

Lotus, la històrica filial d’IBM que té l’honor d’haver creat el concepte que tenim actualment de full de càlcul amb el seu Lotus 1-2-3 (el primer producte modern d’aquest tipus que va veure la llum), s’està reinventant a ella mateixa i sortint d’un llarg letargi que l’ha tingut allunyada dels principals titulars de la premsa especialitzada durant els darrers anys, malgrat que mai ha deixat d’estar present amb les seves solucions corporatives que, és clar, no criden tant l’atenció dels “mass media”.

Enguany tindrem la sort de gaudir de l’esdeveniment Lotusphere 09 el proper 3 de març a Madrid i el 5 del mateix mes a Barcelona, on es donaran a conèixer les darreres novetats per a aquesta companyia especialitzada en programari. Lotusphere és un esdeveniment amb 16 anys de recorregut a les seves espatlles (el què el converteix en tot un clàssic) que es celebra amb gran èxit cada any a Orlando (Florida, Estats Units), fent-se’n “rèpliques” a diverses ciutats del món que busquen acostar les tecnologies de Lotus a tothom en el marc de la iniciativa “Lotusphere arriba a la vostra ciutat”.

La filial d’IBM té productes tant interessants com Domino, un servidor de correu corporatiu que li fa la competència a l’Exchange de Microsoft i que a més aporta a la missatgeria capacitats de col·laboració en grup; Notes, una suite de col·laboració (groupware) que a més de proporcionar les tradicionals funcionalitats de compartir calendaris o documents, és també ampliable mitjançant petites aplicacions fetes a mida; Sametime és una eina de missatgeria instantània corporativa també molt emprada en grans corporacions, i Symphony és la suite ofimàtica lliure i gratuïta amb suport per al format de fitxer OpenDocument i disponible per a les plataformes Windows, Mac OS X i Linux. Aquests són només els principals productes de Lotus.

Un moment de la Lotusphere 2008

Un moment de la Lotusphere 2008

Val a dir sobre Symphony que és la suite ofimàtica lliure escollida per participar en una iniciativa promoguda per IBM juntament amb diversos productors de distribucions GNU/Linux per a crear un “ordinador sense Microsoft”.

El Lotusphere de Madrid es celebrarà a l’Hotel Rafael Atocha, al carrer Méndez Álvaro, el 3 de març, mentre que l’acte de Barcelona es durà a terme dos dies després a l’Hotel Hesperia Tower, al 144 de la Gran Via. El registre per a qualsevol d’aquests dos actes és gratuït, i només cal omplir un formulari amb les nostres dades de contacte.

L’edició d’aquest any tractarà temes d’especial interès no ja només per als usuaris dels productes Lotus, sinó per a tots aquells de vosaltres que, com jo, toqueu temes d’Internet en la seva vessant social i us interessa conèixer altres eines amb les quals poder desenvolupar la vostra tasca: xarxes socials, portals corporatius i empresa 2.0 .

És per aquest enfocament que IBM vol obrir les portes als blocaires, els més interessats en la Web 2.0 i que estant sent el motor del canvi de mentalitat de l’enfocament tradicional de comunicació cap a una època en la que la la interactivitat i la participació porten la batuta.

Aquesta orientació és molt positiva, ja que sempre s’ha tingut el concepte de les eines d’IBM i de Lotus com a productes tancats en un sector professional molt determinat, essent aquest enfocament molt més obert a tothom.

A més, aquells responsables del departament tecnològic de grans empreses tindran l’oportunitat de veure les novetats que van sortint al voltant d’una gamma de productes que lluita d’igual a igual i en molts casos supera a la gamma de Microsoft (centrant-nos en Exchange, Office i Communications Server), té més història que aquesta i proporciona fins i tot més varietat i capacitats. En definitiva, s’obriran a un nou món que els pot comportar avantatges en el seu dia a dia de la feina.

Particularment, us puc dir que vaig usar el Lotus Notes durant una etapa de la meva vida, ja fa uns quants anys quan estava en una gran empresa, i puc dir-vos que és una eina robusta i que sobretot compta amb una corba d’aprenentatge molt poc pronunciada, pel què una persona que s’hi hagi de posar a treballar sense conèixer gaire el seu funcionament, podrà ser productiva en un lapse de temps molt curt.

Jo, si puc, no me’l perdré, i tu?

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “IBM anuncia les dates del Lotusphere 2009 a Espanya”

1

Tan sólo un comentario, subjetivo, Lotus es la mejor plataforma RAD del mercado para desarrollo de aplicaciones, pequeñas y …. grandes.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio