Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

IBM presenta suite ofimàtica alternativa a l’OpenOffice i al Microsoft Office

By , on 8 de juny de 2008

Enlloc de pujar al carro de l’OpenOffice com ja han fet anteriorment altres companyies, IBM ha preferit demostrar aquest punt d’orgull i d’honor que té al ser una empresa històrica en el món de la informàtica (a més de ser l’inventora del PC) reinventant la marca Lotus, una altra històrica que fou adquirida el 1995 per “Big Blue” (malnom amb el que es coneix carinyosament a IBM) i dotant-la d’una suite ofimàtica gratuïta anomenada Symphony, de la qual se’n va presentar una beta a finals del 2007 i ara podem gaudir de la versió definitiva 1.0 .

El processador de textes de Symphony 1.0

Segons es diu, la base d’aquest nou paquet ofimàtic Symphony (IBM recupera també el que havia un nom històric de Lotus) no és una altra que el programari lliure OpenOffice. I, de fet, els formats de fitxer que empra l’aplicació són els OpenDocument, un estàndard aprovat per la ISO i que entre altres programes l’utilitzen l’abans esmentat OpenOffice, i KOffice (la suite integrada a l’entorn KDE).


Symphony 1.0 també és compatible a nivell de fitxers amb la suite Microsoft Office, tot un estàndard “de facto” en el panorama informàtic actual, almenys fins a la versió 2003 ja que no pot treballar amb documents en Open XML. Tot i estar basada en OpenOffice, la interfície d’aquesta suite i els assistents es noten més treballats, i l’aparença malgrat ser rica en detalls no resulta carregosa.

El logotip del Lotus SymphonyLa descàrrega és gratuïta, si bé he pogut constatar molts problemes de lentitud en el lloc, un fet degut probablement a l’èxit de la iniciativa. Ja podem llegir a la mateixa pàgina l’advertència que s’està treballant per millorar aquest aspecte del servei.

El programa està disponible per a Windows i Linux, i malgrat que s’ha promès una futura versió per a Mac OS X que hauria de ser publicada aquest mateix any, de moment no se sap res d’ella. Les dues versions compten amb un senzill assistent d’instal·lació.

Els programes dels quals consta la suite són els habituals: processador de textos, full de càlcul i presentacions, i el públic objectiu és en principi qualsevol perfil d’usuari, encara que IBM sempre s’ha enfocat molt més cap al client professional.

L’èxit que tindrà aquesta nova iniciativa enmig d’una guerra entre l’omnipresent Office de Microsoft i la seva alternativa lliure OpenOffice és difícil de predir. Sun Microsystems ha aconseguit col·locar el seu StarOffice en un cert rang de mercat gràcies a acords de preinstal·lació amb certs fabricants. IBM podria buscar el mateix amb Lenovo com a primer objectiu potencial (no debades li va vendre la seva divisió de PC’s), encara que es fa difícil veure un factor diferencial que faci que els usuaris es decantin per aquest paquet en comptes de per un altre.

La multinacional nord-americana també ha posat a disposició dels usuaris corporatius un paquet de suport tècnic. Per a grans corporacions consta d’una tarifa plana que val 25.000 dòlars l’any.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “IBM presenta suite ofimàtica alternativa a l’OpenOffice i al Microsoft Office”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio