Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Correu, Software

Importar correus al teu GMAIL amb Gmail Loader

By , on 14 de abril de 2007

T’has donat compte que el teu client de correu de tota la vida ja no et fa el pes. Ara el que més et mola es fer servir el Gmail. Però hi ha un problema. Què fem amb tots aquells correus emmagatzemats a l’altra compta y que no volem perdre? Doncs via Linux.com ens trobem una eina que ens traurà aquest mal de cap. Es tracta del Gmail Loader (GML a partir d’ara).

GML es una eina amb llicència GPL programada amb Python i disponible per Linux, Mac OS X i Windows. Per fer-la servir et caldrà tenir instal·lat al sistema Python, a més del Python Megawidgets.

Un cop tinguis instal·lat això cal que et descarreguis la darrera versió del GML i la descomprimeixis al directori on vulguis. Feta aquesta passa hauries de tenir tres fitxers, però podem passar directament a executar el GML fent
python gmlw.py.

Abans de començar a utilitzar la eina cal ajustar uns quants paràmetres. El primer, el servidor SMTP, apunta per defecte a un dels servidors SMTP de Google. Si no funciona la primera vegada que executes GML pots canviar el SMTP per un dels servidors de Gmail que pots trobar en aquesta pàgina.
GML


També pots enviar missatges mitjançant un altre servidor SMTP si el teu ISP bloqueja el port 25. Per fer això cal substituir el servidor SMTP de Google pel servidor del teus ISP, i afegir l’autentificació en el cas de que faci falta.

A continuació, busca al bustia que vols carregar fent clic a Find i navegant al fitxer o directori que vols carregar. Aleshores, escull el tipus de bustia i el tipus de missatge, i dona la compta de Gmail a la que vols pujar el correu. La interfície de GML dóna uns quants consells com el tipus de bústia que hauries de tenir depenent del client que fas servir.

Després d’això, clica el botó Send to Gmail per copiar els missatges al servidor. Trigarà una bona estona si còpies molts missatges (hi ha un timeout de dos segons per cada missatge).

GML suporta mbox, maildir, MH i uns quants altres formats de bústia. També tens dos opcions per mbox: normal o menys estricte. Aquesta última opció està disenyada per correus guardats per clients que no segueixen al peu de la lletra el format mbox. De manera que si tens problemes important correus en el format mbox, prova a fer servir el mode menys estricte.

GML es una utilitat amb una interfície gràfica, però si et sents més còmode amb la línia de comandes pots fer servir la versió 0.4 de GML. També et pot interessar el Gmail Loader Enhanced, que permet reenviar els missatges en el cas de que la connexió amb el servidor SMTP s’hagi ressetejat durant la càrrega.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Importar correus al teu GMAIL amb Gmail Loader”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio