Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Software

Internet Explorer ja no és tan hegemònic

El navegador de Microsoft baixa del 50% de quota de mercat
By , on 4 de novembre de 2011

El fins ara popular navegador de Microsoft podria començar a deixar de ser-ho d’ara endavant. I és que ja ha baixat del 50% de quota de mercat, cosa que semblava fa uns anys poc menys que impensable. De fet, una de les coses que l’ha salvat durant tant de temps de no caure en el més absolut dels ostracismes és el fet de ser el navegador predeterminat subministrat amb Windows. Això feia que molta gent sense massa ganes de provar alternatives o bé sense gaires coneixements, no li hagués buscat substitut.

navegadors

Però la competència és ferotge d’uns anys ençà, al principi amb l’aparició de Mozilla Firefox, una versió de navegador lliure amb una trajectòria molt marcada i una comunitat d’usuaris i desenvolupadors força important, i més tard degut al llançament de Google Chrome, l’aposta del gegant del cercador per una eina senzilla i sobria però molt còmoda i eficient. Chrome va ser revolucionari ja des de l’inici, gràcies a conceptes innovadors com la integració de la barra de cerques i la del cercador en una de sola o la introducció de les pàgines més visitades en la portada de cada nova pestanya.

De fet, el navegador de Google encara marca la pauta en aquest sentit: la seua interfície sòbria amb una sola barra ha estat copiada per la versió 9 de l’Explorer de Microsoft, així com també per Firefox, si bé encara no s’ha decidit a eliminar finalment la barra del cercador. A més, Chrome compta amb un avantatge molt potent de cara als seus competidors: la Chrome Web Store, una botiga d’apolicacions online que li confereix una versatilitat extraordinària. No en va és el navegador que més ha crescut el darrer mes, un 14% tant a costa de Firefox com del mateix Internet Explorer. Tots aquests avantatges el fan situar-se com al principal competidor per l’hegemonia en la indústria, més encara si tenim en compte la potència del gegant que té al darrere.

D’altra banda, opcions com el Safari d’Apple, tenen molt més acotat el seu mercat degut a la seua mateixa concepció com a producte purament corporatiu i autocèntric. El món de la poma mossegada, ja se sap, és un món sovint tancat sobre ell mateix i això limita les possibilitats del que és un bon navegador, tot i que encara millorable en molts aspectes.

No sabem com pot acabar tot això, però una cosa resta clara. Internet Explorer ja fa estona que no acaba de convèncer ningú i si no hi posa mitjans, acabarà les mateixes escombraries digitals on va anar a parar el seu rival d’altre temps, el Netscape Navigator.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Internet Explorer ja no és tan hegemònic”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio