Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

Ja es poden editar fitxers PDF amb l’OpenOffice

By , on 20 de juny de 2008
Pantalla de spash de l\'OpenOffice

Fins ara, editar documents en format PDF equivalia a disposar del programari d’Adobe o d’una altra eina equivalent que usualment requeria tenir coneixements d’un altre programari que no és ni la nostra suite ofimàtica habitual ni qualsevol dels programes d’edició corrent.

OpenOffice disposa des de ja fa temps d’una funcionalitat que li permet exportar els documents creats amb qualsevol de les aplicacions que el composen a format PDF, però si no disposem del document original ens trobarem amb que no podrem modificar el PDF des de la mateixa suite.


Icona dels fitxers .PDFAixò canviarà amb OpenOffice 3.0, la propera revisió major de la suite ofimàtica lliure, i ho farà gràcies a una extensió creada per Sun Microsystems que ja es pot descarregar lliure i gratuïtament des d’Internet.

Un cop instal·lada aquesta peça de programari, podrem obrir els documents PDF des de les aplicacions Draw i Impress del paquet ofimàtic, ja que amb aquestes mantindrem la composició dels documents.

De moment el que es podrà editar serà el text, sense oferir suport encara per a formularis i altres funcionalitats avançades, que suposem seran afegides més endavant.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ja es poden editar fitxers PDF amb l’OpenOffice”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio