Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Linux, Mòbils, Software

Ja podeu provar Android còmodament al vostre ordinador!

Mitjançant un Live CD
By , on 13 de agost de 2009
Live Android executant-se en un Eee PC

Live Android executant-se en un Eee PC

És la sensació dels darrers mesos en telefonia: el sistema operatiu Android. Promogut per Google, dóna cabuda a primeres espases del món de la telefonia mòbil com els fabricants de terminals HTC, Sony Ericsson, Samsung, Motorola o LG, operadores com Telefónica, Vodafone, Telecom Italia, T-Mobile, Spint o NTT DoCoMo, i proveïdors de servei o companyies de programari com eBay, Myriad, Nuance, o Omron, totes elles aplegades sota el paraigua de l’Open Handset Alliance, l’organització que dóna cobertura oficial i independent a aquesta plataforma.

I, com a pol d’atracció, és lògic que l’interès generat es tradueixi en les ganes de voler-lo provar. Però què haurem de fer? comprar un telèfon amb aquest sistema? no cal desembutxacar cap diner ni gastar els punts que ens “regala” la nostra operadora. Fins ara podíem recórrer a l’emulador que Google inclou en l’SDK per programar aplicacions per a aquest sistema, però la seva instal·lació i gestió ens exigeix alguns coneixements més profunds que els d’un simple usuari.

És per això que ha nascut el projecte Live Android, per donar-nos la possibilitat d’executar Android en un PC normal i corrent o dins d’un entorn virtualitzat, sense fer gaires virgueries. Android no deixa de ser Linux, pel què el kernel és fàcilment portable entre arquitectures, i amb ell la resta de components fets a mida tampoc és que siguin excessivament dificultosos de traspassar.

La descàrrega es realitza en dues parts que han de ser ajuntades amb el programa HJSplit, el qual és gratuït. El resultat de la unió de les dues parts és una imatge ISO preparada per gravar a CD. També es pot descarregar directament tota la imatge ISO des d’un dels mirrors que ens donen a la mateixa web del projecte.

Un cop descarregada la imatge i “cremada” aquesta a CD, només ens restarà reiniciar la nostra màquina configurant-la per a què el primer dispositiu en el que busqui un sistema operatiu sigui la unitat òptica i… voilà! ja tindrem un Android executant-se en el nostre PC.

Com que aquest sistema operatiu ha estat concebut per funcionar en telèfons mòbils, el teclat d’un ordinador funcionarà de forma diferent per tal d’emular certes tecles: la corresponent a la pantalla principal (Home) serà la tecla de Windows, mentre que per anar al menú haurem de prémer la tecla de menú contextual.

Tampoc us espereu gaire res de l’altre món… jo l’he provat i les aplicacions m’han fallat bastant. De fet, els desenvolupadors només es troben a la versió 0.2 d’aquest port, però tot i la immaduresa i els problemes, ja ens serveix prou bé com a botó de mostra del que és Android, i més si és per curiositat i no tenir a prop cap dispositiu que l’empri. Molt recomanable.

Imatge: gentilesa del projecte Live Android

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ja podeu provar Android còmodament al vostre ordinador!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio