Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Mòbils, Software
Permet compartir la connexió 3G d'un telèfon mòbil amb un portàtil a través de cable USB, WiFi o Bluetooth

Joikuspot, connectant el nostre ordinador a Internet a través del telèfon

Aquesta solució es troba disponible per a telèfons Symbian S60, Windows Mobile i el Nokia N900
By , on 14 de juny de 2010

La pantalla principal de JoikuSpot en un Nokia N900. Imatge: Guillem Alsina

Un dia ens trobem a una ciutat amb el nostre netbook i cap access point WiFi obert al nostre voltant quan necessitem connectar-nos a Internet. Què podem fer? hi ha dues possibles respostes a aquesta pregunta: o bé disposem d’un mòdem USB 3G com els que ofereixen les principals operadores, o bé aprofitem la connexió 3G del nostre mòbil i d’alguna manera la compartim amb el nostre portàtil. Això últim -que rep el nom de tethering– és el més pràctic de fer quan disposem d’una tarifa plana de connexió a Internet, però no sempre és el més senzill. Per a facilitar-nos la vida fent-ho per nosaltres tenim el programari JoikuSpot.

Aquest programa converteix el nostre smartphone en un punt d’accés que, per una banda, es connectarà a Internet via 3G i, per l’altra, compartirà aquesta connexió via WiFi amb qualsevol aparell compatible amb aquest estàndard i que disposi de la tarja de xarxa adequada, com ara un portàtil. Hi ha algunes solucions més disponibles al mercat, però cap de tan simple i potent com aquesta.

La pantalla de configuració de JoikuSpot, amb totes les possiblitats que ens ofereix el programa. Imatge: Guillem Alsina

Joikuspot es troba disponible per a telèfons Symbian S60 (majoritàriament Nokia però també algun Sony Ericsson i algun que altre Samsung), Windows Mobile, Nokia N900 (Maemo) i una edició especial per a l’iPad. Hi ha, però, altres sistemes que permeten fer el mateix en altres plataformes com Android.

És un programari de pagament, però (i malgrat que hi ha alternatives gratuïtes) per la seva qualitat, senzillesa i preu (recentment ha baixat dels 15 € als 9) us recomano aquesta solució, ja que a més ve amb un complet manual. La compra es pot fer a la mateixa web del programa.

Particularment, fa poc que sóc usuari de la versió per a N900. Un cop comprat el programa, se’m va oferir la descàrrega de l’instal·lador, que vaig traspassar al telèfon mitjançant cable USB, encara que ho hauria pogut fer directament des del terminal. Per cert, que per pagar a la botiga en línia es pot fer amb tarja de crèdit o amb PayPal.

La instal·lació em va afegir un repositori de programari al llistat del sistema del telèfon i d’allà va descarregar la resta del que necessita per funcionar. Suposo que en les altres plataformes funcionarà d’una manera diferent.

Indicació visual de la velocitat de la connexió. Imatge: Guillem Alsina

El que si deu ser idèntic és la interfície d’usuari i les opcions que el programa proporciona; podem configurar el rang d’adreces IP que oferirem als ordinadors connectats al nostre hotspot (JoikuSpot porta el seu propi servidor DHCP incorporat), la clau WEP de la connexió, la freqüència a la que funcionarà el WiFi, o el nom de la xarxa WiFi que muntarà.

Per a mi, que uso una gran diversitat de sistemes operatius, el gran avantatge d’aquest sistema de connectar-se a Internet en mobilitat és que no necessito instal·lar res a l’ordinador ni que el sistema em reconegui els drivers de cap mòdem USB; amb què simplement em pugui connectar a qualsevol xarxa WiFi (és a dir, em reconegui la tarja corresponent) ja n’hi ha ben bé prou, i no cal instal·lar-hi res més. Molt pràctic per a aquells a qui ens agrada de remenar amb Linux o amb Mac OS X i que sempre acabem sent els grans discriminats pels fabricants de maquinari.

Un apunt molt important: si l’useu molt esporàdicament no cal que us en preocupeu, però si sovintegeu en el seu ús caldrà que tingueu contractada una tarifa plana d’accés a Internet a través del vostre mòbil, ja que en cas contrari la broma us podria sortir força cara.

I, com a darrera menció, dir-vos que la propera versió d’Android, la 2.2 Froyo, inclourà la funcionalitat necessària per a fer tethering sense haver de necessitar una aplicació extra. Un motiu més, doncs, per apostar per aquesta plataforma oberta impulsada per Google.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Joikuspot, connectant el nostre ordinador a Internet a través del telèfon”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio