Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

KDE 4.1 inclourà noves aplicacions migrades

By , on 12 de juny de 2008

Superades les primeres setmanes de vida de la nova versió principal de KDE, juntament amb Gnome un dels entorns gràfics d’escriptori de referència en el món Unix/Linux, la present revisió encara en fase beta es presenta per ampliar funcionalitats i corregir alguns dels bugs trobats.

L\'escriptori de KDE, senzillament espectacular

L’èxit de KDE 4 ha estat notable, essent adoptat ràpidament per un gran nombre de distribucions, cosa que apunta a un brillant futur en el que aquest entorn podrà recuperar part del protagonisme que li ha manllevat Gnome a base d’anar captivant progressivament als desenvolupadors de les principals distribucions. Fins a l’aparició de KDE 4, Gnome era l’escriptori principal d’Ubuntu, openSUSE o Fedora, i molt usat en Mandriva (tradicional abanderada de l’ús del KDE). Si bé Ubuntu continua “irreductible” a l’influx de KDE, les dues següents semblen donar-li cada cop més importància, pel que la truita es podria capgirar ben aviat.

Quelcom molt important per a l’èxit de KDE 4 és la disponibilitat d’aplicacions; com en el pas del Mac OS Clàssic al Mac OS X o més recentment la migració de Windows XP a Vista, es fan necessàries noves aplicacions i programes per a aquest entorn. Així, Kontact (el PIM de KDE) ha estat migrat des de KDE 3 per a què sigui 100% funcional i compatible amb la nova versió.


Kontact, el PIM de l\'entorn

També comptem amb Dragon Player, el reproductor multimèdia que s’estrena en aquesta versió de l’entorn, i torna el reproductor de CD. l’espectacularitat gràfica de KDE 4 juntament amb aquestes noves aplicacions i les que sortiran en un futur proper segurament que li permetran recuperar part de la quota de mercat i els usuaris que ha anat cedint davant Gnome durant aquests darrers anys.

Dragon Player en acció

Però en aquesta revisió no només s’hi inclouen noves aplicacions. Plasma (el conjunt de tecnologies que proporcionen els elements visuals de l’escriptori) es torna més configurable, doncs els usuaris ara poden crear panells i redimensionar-los al seu gust. El llançador d’aplicacions kickoff també es veu renovat en aspecte i funcionalitat.

Un dels espectaculars efectes de Plasma

La interfície amb pestanyes (tabbed en anglès) també obté un altre èxit aquí, doncs Dolphin (el gestor d’arxius) permet ara navegar amb aquest paradigma d’ús. No deixa de ser estrany que la navegació en pestanyes no hagi aconseguit més èxit en altres tipus d’aplicacions com ara els processadors de text.

Finalment, ressenyar que el quadre de diàleg d’execució d’aplicacions ha estat millorat i optimitzat per al seu ús per part dels usuaris més professionals.

La beta de KDE 4.1 ja pot ser descarregada en forma de codi font o en binaris del lloc web del projecte. La versió definitiva serà llançada el proper 29 de juliol.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “KDE 4.1 inclourà noves aplicacions migrades”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio