Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Software

Kinoma, la nova plataforma d’aplicacions de codi lliure

El fabricant de hardware Marvell crea aquest software que connectarà els dispositius mòbils intel·ligents amb els desenvolupadors open source
By , on 9 de maig de 2011

La indústria del hardware està interessant-se a desenvolupar més programari que mai, en una clara senyal que el negoci passa tant per inventar màquines de somni com per idear programes que en puguin treure el major suc. Un exemple d’això és el fabricant de xips Marvell, que ha anunciat el llançament de Kinoma, una completa plataforma de programari d’aplicacions que ofereix als usuaris una experiència molt consistent a través de múltiples aplicacions i dispositius. El punt de mira altre cop, com amb la majoria de projectes tecnològics de rellevància actualment, són els smartphones.

Kinoma obre un nou món de possibilitats per les aplicacions mòbils

Kinoma concretament és una plataforma de codi obert en software en la qual els investigadors poden crear noves experiències d’una forma ràpida, sense precedents en dispositius digitals, com els aparells intel ligents amb accés a Internet. Amb Kinoma com a base, els investigadors poden centrar-se en la creació d’aplicacions innovadores i personalitzades que aprofitin tota la potència del maquinari subjacent.

El primer producte basat en aquesta innovadora plataforma és el Kinoma Play, que ofereix als consumidors un accés ràpid i intuïtiu al contingut que necessiten, allà on estiguin. Kinoma Play, a més, destaca per comptar amb un disseny molt atractiu i una funcionament en el que la gran velocitat és una constant d’ús. Aquesta plataforma inclou més de 50 aplicacions que treballen conjuntament per aconseguir fites que les aplicacions normals no poden assolir. En aquest sentit, segons explica el propi fabricant, Play és la millor manera de connectar les xarxes socials amb un món de contingut multimèdia o de notícies i informació. Els aparells destinats a treure tot el suc a Kinoma Play, com anuncien des de la seva web, son els mòbils 3G amb Windows Mobile, com el Nokia S60.

Una de les aplicacions que inclou en aquest sentit és Kinoma Player, que consisteix en un visor audiovisual que es desplaça suaument a través de centenars d’imatges, permet carregar les imatges a resolució completa, i permet als usuaris la captura de profunditat amb la pulsació d’un dit . Quan s’utilitza una altra aplicació de trucades per veure fotos, ambdues interactuen de manera que es creen noves possibilitats abans inimaginables.

Kinoma Play aconsegueix, com a gran objectiu complert, unificar diverses aplicacions. Si un usuari busca un grup de música, per exemple, els resultats vindran no només de Google, sinó també d’altres aplicacions que l’usuari s’ha descarregat anteriorment, com Twitter, YouTube, Pandora, Facebook o Wikipedia. La interacció amb les xarxes sociales és fonamental per Kinoma, com podem deduir del seu lema: “el primer navegador social del món”. És tot el que necessitem per trobar, reproduir i compartir imatges, música i video a la xarxa.

Segons declaracions de Weili Dai, cofundador de Marvell, recollides en un comunicat de la companyia: “Estem vivint en un apassionant món en el què proliferen els dispositius electrònics. S’estan convertint en una part fonamental de les nostres vides i més que mai els consumidors demanen una major facilitat en el seu ús i una connectivitat sense fissures a través de tots aquests dispositius”.

Així mateix, per a ell, el valor afegit de Kinoma és que proporciona d’una manera molt intuïtiva i senzilla una visió unificada de dispositius d’aparells intel ligents. “Oferim als dissenyadors i desenvolupadors la llibertat de somiar d’una forma més innovadora i personalitzada creant productes i aplicacions intel ligents que canviaran el món, fent la vida dels consumidors més fàcil i més convenient”, explica Weili Dai.

Per la seva banda, el vicepresident de la plataforma Kioma, Peter Hoddie, en declaracions recollides per technologyreview, assenyala que els plans de la companyia passen per ampliar la plataforma Kinoma encara més.

Aquest més que interessant software ha estat implementat en Windows Mobile i Android, però, a més: “Marvell espera veure a la plataforma Kinoma en altres tipus de dispositius de baixa potència que no podria executar la plataforma Android”, assenyala Hoddie.

De fet, si Kinoma s’executa en altres dispositius, s’obre el camí cap a una integració encara més gran. La plataforma podria permetre als usuaris el control dels aparells domèstics des dels seus telèfons intel ligents, ja que part de l’estratègia de Marvell és reconèixer la necessitat de plataformes creuades.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Kinoma, la nova plataforma d’aplicacions de codi lliure”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio