Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Software

La versió beta de Windows 10 serà gratuïta per als consumidors

‘Consumer Preview’ arribarà al mercat al primer trimestre de l’any
By , on 5 de desembre de 2014

La nova versió del sistema operatiu de Microsoft, Windows 10, arribarà en versió beta per als usuaris abans de la finalització del primer trimestre de 2014, sota el nom ‘Consumer Preview’. Actualment els desenvolupadors ja tenen accés a una versió específica per a aquest col•lectiu, però no serà amb la versió beta gratuïta dels usuaris quan podrem conèixer totes les possibilitats que ofereix el nou sistema operatiu de Microsoft.

Alguns usuaris ja poden conèixer de primera mà el nou sistema en una versió beta anomenada ‘Technical Preview’, amb la finalitat de donar als desenvolupadors la possibilitat de començar a provar el programari i donar amb els possibles problemes que puguin ser solucionats en properes versions. Doncs bé, després d’esperar tot aquest temps noves notícies sobre el sistema operatiu, tot sembla indicar que la versió beta per a usuaris, coneguda com Windows 10 ‘Consumer Preview’, arribarà a principis de 2015.

La informació recollida per WinBeta mostra que Windows 10 estarà disponible en beta pública per a tots els usuaris abans de la fi del primer trimestre de l’any, una data avançada a la que inicialment va anunciar Windows. La versió en beta per als usuaris incorporarà una bona quantitat de noves funcions i aplicacions que no estan disponibles en la versió ‘Technical Preview’ actualment ni òbviament en Windows 8.1.

Tot i això ja s’ha començat a parlar de les primeres característiques de ‘Windows 10’, com podria ser Continuum, una funció que permetria passar el nostre Windows 10 de “escriptori” a una versió més enfocada als tablets. Tanmateix, també es parla d’una nova pantalla d’Inici millorada (Start Screen), la nova versió d’Internet Explorer (que ja caminaria per la 12ª edició) i Cortana, el famós assistent per veu de Windows Phone que arribaria, com ja sabíem, als nostres ordinadors de sobretaula i portàtils. Aquest últim detall encara no es coneix amb certesa, però sí és cert que s’espera que l’assistent sigui inclòs en les compilacions públiques.

D’altra banda, una de les possibles novetats es trobaria entorn de l’arribada dels Live Tiles (mosaics vius) a l’escriptori, que milloraria notablement la integració entre l’escriptori convencional i la interfície Modern UI, i també diverses millores centrades al centre de notificacions. Es tractaria d’una millora per aquells usuaris als quals no els ha agradat la nova interfície desenvolupada per Microsoft i que ha aparegut en les últimes versions de Windows

Ara com ara, les diferents informacions disponibles sobre Windows 10 ens fan apuntar en una nova versió molt prometedora per a tot tipus d’usuaris de PC, convertint-se en un dels millors sistemes operatius mai creats per la companyia de Redmond. Tot i això caldrà esperar a veure que passa en els propers mesos, però totes les fonts indiquen que a principis de 2015 ja tindrem la primera versió del programari disponible per a la seva descàrrega.

Imatge: Wonderlane

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La versió beta de Windows 10 serà gratuïta per als consumidors”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio