Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

Microsoft parla obertament sobre Windows 7

By , on 30 de maig de 2008
Una captura de pantalla suposadament del futur Windows 7

Noves informacions sobre el futur Windows 7 han estat publicades a Internet: en primer lloc els mateixos Bill Gates i Steve Ballmer, fundador i màxim responsable de Microsoft respectivament, han confirmat que la propera iteració del popular sistema operatiu disposarà d’una interfície multitàctil, quelcom que es sospitava des de feia temps.

La tecnologia multitàctil introduïda per Apple a l’iPhone i l’iPod Touch s’ha convertit en una moda i marca el camí de futur de les interfícies d’usuari en els principals sistemes operatius comercials. Per a Windows Mobile ja existeixen diversos afegits que han permès que companyies com HTC entre d’altres hagin llançat terminals amb prestacions semblants a les de l’iPhone, tot i que la comoditat d’ús i l’intuïtiu de la interfície encara queden per darrere dels èxits de la companyia de la poma mossegada, en paraules de la majoria d’usuaris. També és cert que aquestes solucions treballen sobre el sistema operatiu, són un programari afegit i no pas una funcionalitat implementada per la mateixa Microsoft. En aquest darrer cas, fóra més probable que el rendiment de la funcionalitat multitàctil millorés.


La “confidència” es va produir durant una entrevista (que podem veure a Internet en una primera i segona parts) realitzada fa uns dies per al Wall Street Journal. De fet, la interfície multitàctil era quelcom que s’esperava des dels primers rumors que apuntaven a com podria ser el successor de Windows Vista. I és que si bé numèricament la darrera versió del sistema operatiu de Microsoft sembla estar funcionant bé, la veritat és que un nombre significatiu de compradors de màquines noves demanen un downgrade a Windows XP mentre els grans integradors i fabricants busquen la manera d’allargar la vida al ja veterà sistema operatiu de Microsoft tot examinant amb lupa el text de la llicència d’ús de l’XP i del Vista. A més, a ningú se li escapen certes crítiques a aquest darrer sistema, encara que lluny d’aquelles sobre l’estabilitat i seguretat del sistema. Ara es basen en altres detalls tècnics (com el sistema de permisos d’usuari) i sobretot en la compatibilitat de les aplicacions existents.

Una altra novetat interessant és el que podria ser un Dock, tot i que encara ens trobem en una fase molt primerenca del desenvolupament de Windows 7. El mateix entrevistador ja es va atrevir a expressar en veu alta el que moltes pensen: es tractarà aquest Dock d’una nova idea que s’ha “pres” del sistema operatiu Mac OS d’Apple? Per a aquells lectors que no ho sàpiguen, el Dock és en el Mac OS X la barra inferior que conté icones d’accés directe als programes que tenim instal·lats.

Per completar el quadre, s’han filtrat a Internet unes imatges d’una suposada primera build de Windows 7, construïda sobre el kernel de Windows Vista però que ja mostra uns espectaculars avenços en la interfície gràfica. Malgrat que publicacions com PC World les han donat per bones, és possible que es tracti només d’un muntatge (això si, molt ben aconseguit) amb una finalitat desconeguda.

No deixa de sorprendre el gran nombre d’informacions que estan sorgint aquests darrers dies a la Xarxa al voltant de la que està destinada a ser la propera versió de Windows. Probablement sigui degut a les crítiques que està rebent Vista i en previsió per la companyia de Redmond que aquest sistema pugui convertir-se en un segon Windows Millenium, que si bé va aconseguir un cert nombre de vendes, també va recollir grans crítiques i es va convertir en un fracàs.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft parla obertament sobre Windows 7”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio