Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software, windows

Microsoft planta cara a VMware

By , on 2 de febrer de 2009
Una solució de virtualització: VMware

Una solució de virtualització: VMware

La companyia de Redmond llança una nova eina de virtualització, aquest cop pensada per a l’escriptori i per a facilitar la migració dels usuaris a Windows Vista i 7.

MED-V, abreviatura de Microsoft Enterprise Desktop Virtualization V1, es troba de moment en fase de desenvolupament com a beta pública descarregable gratuïtament des del lloc Microsoft Connect, en el qual els nois de Steve Ballmer posen a disposició dels usuaris els desenvolupaments que es convertiran en futurs productes.

Concretament, aquest programa es dirigeix a rivalitzar directament amb les eines de VMware i de Parallels per a l’escriptori (especialment de la primera) i també amb l’èxit d’utilitats de programari lliure, especialment el VirtualBox apadrinat per Sun Microsystems.


[ad]

Si bé aquesta comesa la pot exercir fins a un cert punt, la seva principal raó de ser és ajudar en la migració des de versions anteriors del Windows al més modern Vista i al futur 7. Això és així degut a un dels principals “handicaps” del darrer sistema operatiu de Microsoft: la compatibilitat cap enrere.

Amb MED-V, de la mateixa manera que amb altres solucions homòlogues de virtualització d’escriptori, podem crear una màquina virtual que executi una versió més antiga de la plataforma Windows. I ho farà amb una certa desimboltura en disposar actualment de màquines més potents.

Això permetrà, per exemple, que puguem executar un Windows 2000 dins d’un Windows Vista, i sobre aquest 2000 un programari de MS-DOS (perquè la compatibilitat del Windows 2000 amb les aplicacions heretades del DOS és prou bona).

Sembla mentida que encara a hores d’ara hi pugui haver empreses que emprin programari basat en la plataforma DOS, però us puc assegurar que, efectivament, així és. És més, puc dir-vos d’administracions públiques que utilitzen sistemes informàtics heretats directament de la dècada dels setanta, el què provoca que hagin de ser executats amb tècniques d’emulació de terminal i de virtualització.

No es coneix gaire res més d’aquest producte, fins i tot si serà gratuït o de pagament. Personalment m’inclino per una solució gratuïta tipus VMware Player, ja que a Microsoft li convé que estigui a l’abast de tots els usuaris.

De moment, MED-V està disponible com a descàrrega per als sistemes operatius Windows XP SP2 i SP3 o Vista SP1 de 32 bits com a sistemes hoste, no havent-hi versió per a sistemes de 64 bits. Com a sistemes virtualitzats suporta Windows 2000 SP4 o superior i Windows XP Pro SP2 o SP3. No hi ha, com veiem, gaire varietat entre la qual triar, ja que no suporta els antics Windows 98 i fins i tot Windows 95 i MS-DOS nativament, però és que la companyia de Redmond està forçant cada cop més la migració a la nova generació de sistemes operatius, i si bé aquest producte és una concessió, tampoc podria ser-ho del tot.

Si ens decidim a descarregar-lo, tindrem un paquet amb el programari i documentació inclosa que pesa poc més de 60 MB., i per a accedir al qual ens hem de validar amb el nostre identificador Passport i dur a terme un petit tràmit de registre.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft planta cara a VMware”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio