Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Software, Tutorial
Permet convertir d'una manera senzilla vídeos per a dispositius mòbils o sobretaula

Miro Video Converter, la manera simple de convertir els nostres vídeos per a tota mena de dispositius

La descàrrega i ús d'aquest programa és gratuïta
By , on 22 de abril de 2010

La interfície gràfica de Miro Video Converter, un exemple de senzillesa

No estem parlant d’un dels grans “monstres” del segment del tractament de vídeo digital, paquets que ens permeten retocar diferents aspectes d’una filmació i convertir el seu format a gairebé qualsevol cosa que desitgem i es pugui reproduir en un dispositiu electrònic. No, Miro Video Converter és un programa molt més senzill, pensat per a l’usuari neòfit, amb una interfície que no cal ni esmerçar-hi hores en aprendre-se-la per a dominar-la ja que no requereix cap esforç ni té gaires elements. En contra, unes possibilitats molt limitades a dispositius mòbils.

El programa és gratuït, i els responsables de la seva creació són els mateixos que es troben darrere del reproductor de vídeo obert Miro. Com aquell, el que ens ocupa també es troba disponible sota llicència GPL, malgrat que no hi ha versió per a GNU/Linux, estant disponible per a Windows i Mac OS X.

Com tot allò que rodeja aquesta aplicació, la instal·lació és un procés extremadament senzill; tan sols amb fer doble clic a l’arxiu que hem descarregat de la web, s’iniciarà un assistent al què pràcticament només cal anar-li dient que si a tot.

Un cop instal·lat i quan l’engeguem, podem veure’n ràpidament les seves limitacions; a l’hora de convertir fitxers només tenim com a opcions per triar dispositius basats en el sistema Android (entre els quals s’hi compten l’HTC G1, el Motorola Dext/Droid, els HTC Hero i Magic i el Nexus One signat per la mateixa Google), reproductors d’Apple (iPhone, iPod Classic, Nano i Touch), i la videoconsola PSP. Com a opció de codificació no-mòbil tenim el còdec OGG Theora, que recentment ha incorporat el Nokia N900 entre la llista de dispositius que permeten reproduir-lo, i que està sent considerat pel W3C com a estàndard per al vídeo natiu en l’HTML 5, però alguns diuen que amb poques possibilitats davant l’H.264 .

Per la meva experiència, us puc dir que alguns telèfons accepten formats pertanyents a altres dispositius. Per exemple, al Real Player del meu N97 habitualment li faig reproduir pel·lícules convertides a format d’alta qualitat d’iPhone/iPod Touch.

Per indicar-li el fitxer a reproduir, tan sols hem de desplaçar el fitxer sobre l’àrea indicada o bé fer un clic sobre l’opció per escollir la pel·lícula, sel·leccionar el format de sortida d’una llista desplegable i prémer el botó de conversió. A partir d’aquí, a esperar.

El procés de conversió és lent; és d’aquelles coses que deixes a fer mentre te’n vas a mirar el darrer episodi de la teva sèrie preferida a la televisió o a fer un cafè, però tampoc triga gaire més que qualsevol altre programa d’aquest tipus. Per als usuaris avançats, hi ha un botó que permet veure la sortida en texte (log) de les llibreries FFMPEG, les emprades pel programa per a la conversió. Si no sabeu què vol dir això, no cal que us preocupeu, ho podeu deixar sense tocar-ho i no passa res.

El que obtindrem després de l’espera i el procés de conversió és el mateix fitxer amb l’extensió pertinent i un indicatiu de quin és el dispositiu per al qual s’ha preparat.

En resum, doncs, Miro Video Converter és un programa amb certes limitacions però adequat per al posseïdor d’un dels mòbils suportats per la seva gran senzillesa.

Així es veu una pel·lícula (en aquest cas Dogma, amb Matt Damon i Ben Affleck)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Miro Video Converter, la manera simple de convertir els nostres vídeos per a tota mena de dispositius”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio