Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Software
La crisi no ens ha de fer por si comptem amb les eines adequades, encara que el sector estigui tocat

Nova solució en línia permet crear una completa oficina immobiliària virtual

Simple, eficaç i econòmica són les claus d'aquest servei.
By , on 1 de octubre de 2009
Gestiona els teus immobles a oficinainmobiliaria.es

Gestiona els teus immobles a oficinainmobiliaria.es

El sector immobiliari està en crisi, i en aquesta situació tots els ajuts són pocs i d’agrair. És així com avui us vull parlar d’una eina que facilitarà la vida a totes aquelles petites i mitjanes empreses del sector o professionals freelance: oficinainmobiliaria.es.

Aquesta és una aplicació online que ens facilita la possibilitat de muntar una completa oficina immobiliària a Internet, incloent tot allò que necessitem per mostrar els immobles als nostres clients i per a la gestió interna de la nostra empresa. L’execució d’aquest projecte corre a càrrec d’ASPgems, una empresa madrilenya coneguda per les seves aplicacions en el núvol.

Donar-se d’alta és molt simple, i podrem començar escollint un dels paquets oferts: Tarifa Ilimitada (149 €/mes), Tarifa Plana (59), Avanzado (39) i l’opció gratuïta, força més limitada en funcionalitats (que no en el temps, ja que no caduca). Per a les tres de pagament podrem provar-les gratuïtament durant un mes i després decidir si continuem emprant el servei o no i, per tant, si paguem per ell. Entre aquestes tres opcions de pagament, les diferències rauen en les limitacions en la gestió de clients i oficines que tenen cadascuna d’elles.

En el procés de registre se’ns demanaran molt poques dades: nom comercial, adreça de correu electrònic, localitat (encara que els immobles que venem no estaran limitats a aquesta) i una adreça web acabada en oficinainmobiliaria.es, de manera que si la nostra immobiliària es diu Immobles El Riu (per exemple), podríem tenir l’adreça http://elriu.oficinainmobiliaria.es . Un cop escollides aquestes opcions i validades, rebrem al nostre compte de correu electrònic un missatge de confirmació en el que se’ns inclourà la contrasenya per accedir al sistema.

La primera acció a dur a terme un cop haguem entrat en el nostre compte és configurar un sèrie de paràmetres per identificar-nos davant dels clients, la nostra raó social i l’aspecte del lloc web públic (doncs internament, l’aplicació sempre lluirà igual). Aquest darrer aspecte m’ha semblat terriblement pràctic i professional, tot i basar-se en les habituals plantilles que podem trobar en qualsevol servei d’aquest tipus.

Però els que he anat veient fins ara mancaven precisament d’aquest toc professional que les feia utilitzables sense haver de necessitar fer-los algun retoc, quelcom que he trobat que no es donava en aquest cas. Les plantilles existents tenen un aspecte professional molt bo que fa que no necessitin cap retoc, a banda de què tampoc es poden retocar a voluntat dins del servei.

Del lloc web públic podrem definir-ne més aspectes, com modificar les pàgines existents, crear-ne de noves (a les quals podrem dotar de continguts per anar fent les seccions del nostre lloc), canviar el missatge de benvinguda i emprar una eina de màrqueting excel·lent com és un butlletí de noticies. Qualsevol entès amb qui pugueu parlar sobre això us dirà que una llista de distribució o butlletí de noticies és la millor manera de fidelitzar als clients.

L’aplicació en línia és molt complerta
, permetent a més de portar el mostrari d’immobles, realitzar la gestió dels comercials, les accions d’aquests i el registre de clients. Fins i tot podrem enviar missatges de correu electrònic a aquests des de les seves fitxes. L’organització es fa a través de quatre pestanyes que agrupen tot el que pot fer el programa.

Una aplicació online per a petites i mitjanes empreses

Una aplicació online per a petites i mitjanes empreses

Tenim amb això que oficinainmobiliaria.es cobreix aspectes que cauen dins del camp de les aplicacions d’ERP (Enterprise Resource Planning) i CRM (Customer Relationship Management), malgrat que a un nivell molt simple, ja que aquest tipus d’aplicacions són molt potents i complicades, i habitualment implantar-les en un negoci costa molt de temps, esforços i diners. La puntualitat d’aquests aspectes en aquesta aplicació en línia no és trivial, ja que el que es pretén és simplificar al màxim el seu funcionament, però així i tot, les seves possibilitats ja seran més que suficients per a la majoria dels usuaris.

Mercès a aquest servei podrem tenir una presència diferenciada a la web (quelcom necessari per fidelitzar als nostres clients), a més de formar part d’una comunitat que comparteix els nostres mateixos interessos, problemàtiques i objectius. Ens deslliurarem també de la pesada tasca del manteniment informàtic i guanyarem en versatilitat i comoditat, un estalvi que ens permetrà reinvertir en altres àrees de l’empresa al mateix temps que som més eficients.

També disposarem d’una àrea d’estadístiques, amb el visionat de les quals podrem saber coses dels internautes que accedeixen a la nostra web i dels clients, ajudant-nos aquestes dades a prendre les decisions més adequades en cada cas.

En el cas que necessitem algun tipus d’ajut per solucionar un problema que ens hagués sortit amb l’aplicació o, simplement, estar a l’aguait de les darreres novetats que s’hi incorporen, disposem de diversos recursos que es troben a la part inferior dreta de la pàgina del programa. Entre aquests s’hi compten la documentació del programa, un bloc i un compte de Twitter. Aquest darrer podem considerar-lo també com una forma de crear comunitat, car si bé Twitter és un microbloc, la possibilitat d’establir lligams personals entre usuaris (followers) ha fet que acabés essent considerat com tota una xarxa social.

En resum, doncs, oficinainmobiliaria.es constitueix una eina excel·lent de molt fàcil ús per a petites empreses, que permet posar en línia una completa solució amb aparador per als clients i gestió per a nosaltres. La corba d’aprenentatge és, a més, extremadament suau gràcies a l’entorn tan intuïtiu i a la inclusió de les opcions justes i necessàries que han fet des d’ASPgems. De moment els usuaris o empresaris catalans no podran tenir la seva pàgina en català, encara que l’evolució del programa ho garantirà tard o d’hora.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nova solució en línia permet crear una completa oficina immobiliària virtual”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio