Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

Opera 9.5, un navegador web amb interessants novetats

By , on 26 de juny de 2008
L\'Opera 9.5 renderitzant aquesta mateixa plana web

Aquests darrers han estat uns dies dominats en l’actualitat informativa per la “bomba” que va suposar la presentació de l’iPhone 3G d’Apple i el Download Day del Firefox 3, però això no ha estat un obstacle per a què la companyia noruega Opera Soft hagi presentat la versió 9.5 del seu navegador web de manera discreta, però no per això aquest programa deixa de ser menys interessant.

De fet, Opera és precursora en l’ús de moltes de les funcionalitats que posteriorment han adoptat altres navegadors. És el cas de les múltiples pestanyes per a les diverses pàgines obertes en una mateixa sessió de navegació o el desar les pàgines obertes tornant a desplegar-les en la següent sessió. Navegadors com l’abans esmentat Firefox, el Safari d’Apple o el mateix Internet Explorer han acabat adoptant totes o algunes d’aquestes funcionalitats.

La versió 9.5 no suposa un salt pel que fa a noves funcionalitats, pel que podríem qualificar-la com de “revisió menor”, però tot i això, les novetats que porta en si fan d’aquesta una versió amb cert pes específic.


Començarem per la funcionalitat Opera Link, un servei en modalitat de hosting que ens permet guardar en línia els nostres preferits. Fins ara el que es feia era tenir un servei independent del navegador o bé disposar dels nostres preferits en una determinada màquina, podent exportar-los per a després importar-los des d’una altra, però no essent un procés automatitzat. Opera Link ens dóna precisament aquesta automatització.

Amb tan sols un nom d’usuari i contrasenya, podrem accedir als preferits que hàgim emmagatzemat en el navegador del nostre ordinador de sobretaula des del nostre telèfon mòbil amb Opera Mini. I no només això, sinó que a més també gaudirem d’accés a les notes i als marcadors de Speed Dial, una altra de les característiques del programa que ens permet desar una sèrie de preferits com a “marcadors ràpids” als quals accedir amb tan sols un clic, i que ja estava present en versions anteriors.

Speed Dial, una funcionalitat ja inclosa anteriorment

Malauradament, i segons la informació de què disposo, aquesta funcionalitat no serà accessible des d’altres navegadors de la competència com podrien ser el Firefox i l’Internet Explorer, tot i que no us estranyi gaire si algun dia algun programador fa un plug-in que ho permeti…

Quick Find és una funció que ens permet estendre el concepte de cerca per paraules clau a les pàgines que hem visitat amb anterioritat. D’aquesta manera, per exemple, si volem buscar la informació de la crisi del petroli que hàgim vist en una pàgina ja visitada i no ens recordem de l’adreça, podrem buscar-la per paraules.

Personalment trobo aquesta darrera una funcionalitat molt còmoda i pràctica, doncs a tots ens ha passat algun cop això de recordar alguna informació que hem vist a alguna banda i no saber l’adreça exacta d’on l’hem llegit.

Opera 9.5 configurat amb l\'aparença nativa del Windows

L’apartat visual també ha patit canvis, essent simplificada l’aparença del navegador i comptant amb diversos skins adaptats a la plataforma en la que tinguem instal·lat el programari.

La seguretat és un punt important que tampoc es deixa de banda en aquesta revisió. S’hi han inclòs eines anti-phishing proporcionades per Netcraft i PhishTank entre d’altres empreses. Tot per a què a l’internauta no li instal·lin cap programari maliciós mentre navega ni que li aconsegueixin fer passar “gat per llebre” en entrar en el que suposa el seu banc en línia.

I és que aquesta mena de “trucs” que permeten enganyar als internautes sobre la pàgina que estan visitant i fer-los creure que es troben al lloc web legítim d’una entitat bancària o d’altres, estan cada cop més estesos, amb el que s’hi ha d’anar molt en compte.

Finalment, destacar que la velocitat de renderització i execució ha millorat, especialment pel que fa al lector de ‘feeds’ RSS i el client de correu electrònic.

Opera és un paquet de programari molt complet per a qualsevol internauta, i malgrat que és força conegut, encara és relativament poc emprat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Opera 9.5, un navegador web amb interessants novetats”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio