Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Software
La companyia noruega disposa d'opcions per a ordinadors, telèfons mòbils i videoconsoles

Opera, una gama de navegadors web prou interessant

Força desconeguts, els seus productes gaudeixen d'una gran qualitat
By , on 6 de desembre de 2009

Internet Explorer, Firefox i des de fa un temps Google Chrome són els navegadors web que més sonen. Però hi ha una opció que des de fa anys existeix i molts cops no es té en compte malgrat oferir una bona seguretat i funcionalitats tecnològicament avançades. Es tracta d’Opera Software, una companyia noruega que disposa d’un ampli ventall de solucions per a gran nombre de dispositius. I, en aquest article, intentaré repassar-ne les principals.

Opera per a ordinadors d’escriptori

Recentment presentada, la darrera versió del navegador web Opera és la 10.10 . La novetat més destacable que presenta és la inclusió de Unite, una tecnologia que permet obrir d’una forma molt senzilla un servidor en el nostre ordinador. Les funcionalitats d’aquest servidor venen donades pels plug-ins que s’hi poden instal·lar i, per exemple, en tenim un que ens permet compartir les fotografies que tenim al nostre ordinador o pujar-hi documents des de qualsevol lloc on ens trobem.

Aquestes aplicacions s’han obert a terceres parts mitjançant una API, una interfície de programació que d’una manera simple facilita als programadors fer que les seves creacions interactuïn amb el programa d’Opera.

Una altra de les funcionalitats destacables d’Opera 10.10 és Turbo. Com el seu nom indica, accelera quelcom i, en aquest cas, es tracta de la velocitat de navegació. Això ho fa interposant un servidor entre el que ens lliura la pàgina i el nostre dispositiu, en el qual es comprimeix el contingut de la pàgina que volem carregar.

Tot i que pot semblar que aquest procés alenteix la descàrrega d’un lloc web, si es fa ben fet ens permet accelerar-ho i reduir l’ample de banda necessari per descarregar-ho ja que quan es comprimeix el contingut, s’entrega en un paquet més petit. Això està especialment pensat per als usuaris que treballen amb connexions 3G en mobilitat, ja que els permet treballar més ràpidament i gastar menys ample de banda, i ja sabem que en connexions que acostumen a venir limitades en la quantitat de megues que podem descarregar, això ja és prou important.

La interfície d’usuari d’Opera és diferent a la de tota la resta d’opcions i, per exemple, ells van ser els primers a introduir les diferents pestanyes per carregar en una sola finestra diverses pàgines web, un sistema que després han adoptat un darrer l’altre tots els navegadors web.

La varietat de plataformes que suporta és impressionant: la darrera versió està disponible per als habituals Windows, Linux i Mac OS X a més dels més cars de veure Solaris/OpenSolaris i FreeBSD. En versions anteriors podem trobar-lo per a plataformes tan curioses avui en dia com QNX, OS/2 o BeOS.

Opera Mobile

Juntament amb la versió Mini, estan destinades a telèfons mòbils, però aquesta ho està als smartphones (telèfons intel·ligents) mentre que l’altre ho està als terminals “normals”.

Aquest l’estic provant en el meu telèfon (un Nokia N97) i us puc dir que, per ara, és el millor navegador web en l’àmbit dels dispositius mòbils amb què m’he topat. Té una interfície molt ben distribuïda, permet totes les funcionalitats que el seu homòleg de sobretaula com els marcadors ràpids del speed dial (que surten en una icona quan carregues el programa i et permeten accedir amb una sola pulsació a les teves pàgines preferides), suport per a interfícies tàctils, zoom a la pàgina i cercador (Google) integrat.

Una petita meravella que, si compteu amb un telèfon mòbil amb sistema operatiu Symbian i interfície S60 (gairebé tots els Nokia de gamma alta) o Windows Mobile, us recomano que proveu.

Opera Mini

El més “petit” de la gamma (i amb el nom ja ho indica) és aquest navegador que funciona sobre la màquina virtual Java que avui en dia ja porten la gran majoria dels telèfons mòbils “normalets” per no dir tots. L’objectiu és proporcionar un navegador de qualitat a telèfons que no són tan potents.

La meva experiència és que és lent en arrancar i li costa una mica carregar pàgines, però és l’única opció bona que tenen els usuaris de telèfons que no són smartphones per veure les mateixes pàgines web que veuen en un sobretaula, però en el seu terminal.

Per agilitzar el procés i minimitzar la despesa ja que la majoria dels posseïdors d’aquests telèfons no tenen plans de dades donats d’alta, el què fa Opera Mini és emprar el sistema Turbo.

I a la teva Wii!

Si tens una Wii (i, probablement, també en altres dispositius) i navegues per Internet, el browser que fas servir és Opera. Aquesta companyia també proporciona solucions a mida per a altres fabricants de maquinari, i molts telèfons que disposen de navegador web incorporat en el seu programari estàndard fan servir una variació de les solucions del fabricant noruec.

En definitiva, una opció que us recomano en qualsevol de les seves encarnacions, i amb les funcionalitats de sincronització entre diferents dispositius és, senzillament, la solució de navegació per la web més completa que us podeu trobar avui en dia.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Opera, una gama de navegadors web prou interessant”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio