Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mac, Mòbils, Noticies, Software

QuickOffice: a un pas de la perfecció per a l’iPhone

By , on 12 de gener de 2009
Una panoràmica general de MobileFiles

Una panoràmica general de MobileFiles

La companyia fabricant de solucions d’ofimàtica per a PDA’s i smartphones que es va fer famosa en l’ecosistema del Palm OS però que no ha deixat de produir solucions per a altres plataformes (entre les quals es troba Symbian) ha presentat un nou paquet ofimàtic, aquest cop per a l’iPhone.

MobileFiles i MobileFiles Pro són dues versions de la mateixa aplicació, la primera gratuïta i la segona de pagament però amb més funcionalitats, naturalment. Si en el primer cas només podem visualitzar documents de Word (.DOC), Excel (.XLS) o PowerPoint (.PPT) del nostre compte MobileMe entre d’altres, amb la versió Pro podem arribar un pas més enllà i editar fulls de càlcul en Excel i carregar documents emmagatzemats localment.

Malgrat tot, en això es queda, en l’edició d’arxius Excel. Només podem visualitzar fitxers del Word, sense editar-los (encara que també s’inclou el format de Word 2007, de la mateixa manera que amb la resta de programes de la suite Office), a més d’arxius PDF, imatges i vídeo.


[ad]

Descarregant un arxiu per editar-lo amb MobileFiles

Descarregant un arxiu per editar-lo amb MobileFiles

L’iPhone i l’iPod Touch són smartphones realment potents, petits ordinadors al palmell de la mà (no debades inclouen un microxip d’arquitectura ARM semblant als què d’aquí a un any aproximadament podrien equipar a alguns netbooks segons va informar ja fa un parell de mesos aquest fabricant nord-americà) amb un sistema operatiu veritablement potent. Per tant perquè no incloure en el repertori d’aquesta suite un processador de textos compatible amb MS Word que ens permeti crear i editar arxius?

De fet, el mateix Mac OS X de l’iPhone ja inclou un visualitzador de documents en format .DOC i .PDF, però només és accessible des del client de correu electrònic inclòs en el sistema per veure els fitxers adjunts que ens puguin enviar. I només veure’ls.

Sembla com si la indústria estigués frenant a posta el desenvolupament de l’iPhone com un complet smartphone amb capacitats ofimàtiques, mentre que no se li posen gaires problemes per a la reproducció de formats multimèdia.

El programari de QuickOffice és, a més, compatible amb arxius RTF, imatges en diversos formats (JPEG, TIFF, PNG, SVG), fitxers MP3 i pel·lícules en format propi de l’iPod, fitxers HTML incloent el format MHT propi de l’Internet Explorer, i documents iWork.

Pel que fa a la creació i edició de documents, podem crear fulls de càlcul en format Excel 2003 (.XLS). com a prestacions, entre d’altres, ofereix la disponibilitat de fins a 125 funcions d’Excel.

Per al seu correcte funcionament necessita disposar d’un iPhone o iPod Touch amb la versió 2.1 del sistema operatiu, i ja pot ser descarregat des de l’App Store, amb un preu de 9,99 dòlars per a la versió professional de pagament. Aquesta versió Pro no necessita disposar de compte MobileMe per funcionar.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “QuickOffice: a un pas de la perfecció per a l’iPhone”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio