Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Mac, Software

Safari 4 beta: un navegador molt llaminer

Inclou funcionalitats gràfiques avançades
By , on 10 de febrer de 2009
Safari 4; senzillament espectacular

Safari 4; senzillament espectacular

Us ho haig de confessar: no sóc del tot imparcial a l’hora d’escriure aquest article, ja que sóc un gran fan de tots els productes (tant de programari com de maquinari) que surten de la factoria d’Apple a Cupertino, però és que no me’n puc estar d’alabar un dels navegadors que em sembla més innovador i espectacular dels darrers temps; us estic parlant de la primera beta pública del Safari 4.

Davant l’impuls del Firefox de Mozilla, Safari semblava relegat a un segon pla, i la sortida del Google Chrome podia fer-li perdre usuaris, però aquesta nova versió que s’entreveu és probable que  li obri mercat. El gran perjudicat serà Opera, que si bé en el segment dels telèfons mòbils sembla no tenir rival, en sistemes operatius desktop no disposa d’una gran base d’usuaris. I llàstima, perquè la veritat és que també és un magnific navegador.

Safari 4 hereta tota l’espectacularitat visual que els enginyers de la companyia de la poma han desenvolupat amb iTunes i el seu mode Cover Flow. Si amb aquest programa de gestió de música vèiem com les portades dels discos es materialitzaven davant nostre com una discoteca real i les podíem passar amb el ratolí, Safari 4 fa exactament el mateix amb les pàgines web.

Cercant a l'historial amb el nou mode Cover Flow

Cercant a l'historial amb el nou mode Cover Flow

El nou navegador d’Apple incorpora aquesta visualització a l’historial, que es torna així visual. Ara, i amb Safari 4, enlloc d’haver de repassar una filera de text per trobar la pàgina desitjada, navegarem entre representacions visuals a escala dels llocs que hem visitat. La cerca per paraules funciona igualment, podent a més buscar entre el text complet de totes les pàgines que hàgim carregat amb anterioritat en el navegador.

Això és així gràcies a què per veure una miniatura de la pàgina, se n’ha de guardar el contingut, incloent el text, i per això després tenim l’avantatge de poder buscar per qualsevol lloc de les planes visitades.

Una altra novetat destacable de Safari 4 beta és “l’engine” (motor) Nitro, que permet processar el JavaScript més ràpidament que en Safari 3. Apple afirma orgullosa que és superior als què fa servir la competència, incloent-hi el V8 de Chrome, que fins ara presumia de ser el més ràpid del mercat.

Per a aquells usuaris de Windows que s’han queixat de què el navegador presenta un aspecte massa “Mac”, vénen bones noticies: a partir d’ara, i en la plataforma de Microsoft, el “look&feel” de Safari tendirà més al que és natiu del sistema sobre el que s’executa, una premissa que es complirà especialment en Windows Vista i 7.

Un altre canvi estètic és el que trasllada la barra de pestanyes des de la part inferior de la barra d’adreça a la part de dalt de tot de la finestra del navegador, un canvi inspirat directament en com Google Chrome gestiona les pestanyes. No en va, hi ha molt bona sintonia entre ambdues empreses, que fins i tot comparteixen directius ;-)

La beta pública de Safari 4 ja es pot descarregar gratuïtament des de la web d’Apple per a sistemes Mac OS X i Windows.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Safari 4 beta: un navegador molt llaminer”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio