Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Software
Integra els comptes de Facebook i Twitter en un de sol

Seesmic, un altre client social multiplataforma

Potser no ofereix un gran reguitzell de xarxes socials suportades, però sí es troba disponible per a força plataformes
By , on 11 de maig de 2010

La finestra principal de Seesmic

Aquesta és una altra eina que intenta facilitar-vos la vida en evitar-vos haver d’accedir via web als vostres serveis socials en línia preferits, tal i com hem vist amb anterioritat en altres aplicacions com TweetDeck i Digsby.

Seesmic ofereix un executable per a sistemes d’escriptori basat en el framework AIR d’Adobe, el que el fa multiplataforma i utilitzable en entorns Windows, Linux i Mac OS X. A més, per a Windows també disposa d’un executable natiu, el que fa que no haguem de necessitar imperiosament el framework d’Adobe, al qual no pocs usuaris li tenen certa mania.

Jo, no obstant, sóc molt amant de les eines multiplataforma, i per tant em decanto per la versió basada en AIR, la qual és molt fàcil d’instal·lar en el nostre sistema; en Windows, concretament, es pot fer mitjançant un assistent que no fa gairebé cap pregunta i el qual es pot anar passant tot prement al botó de següent a quantes qüestions ens plantegi. A més, ens plantifica una icona a l’escriptori, pel és ben senzill accedir-hi.

El primer pas un cop iniciada l’aplicació per primer cop, és donar-li les nostres dades d’accés a Twitter, el nostre compte, així com el mateix per al compte de Facebook si volem que també el gestioni.

Finestra d'entrada de dades dels comptes a Seesmic

A partir d’aquí, una cosa que li he trobat molt pràctica a aquesta aplicació és que et divideix les entrades de Twitter segons si són anotacions que surten al teu mur (els teus tweets i els dels teus contactes), rèpliques que la gent ha anat fent als teus tweets, i missatges privats. Totes aquestes dades es reparteixen en tres columnes ben diferenciades que, més endavant, es poden personalitzar. No obstant, i al meu parer, aquesta distribució ideal permet posar-se a treballar ja molt bé.

La interfície d’usuari és clara i força neta, malgrat que personalment m’agrada més la de TweetDeck i, això si, el rendiment contra la màquina és força dolent, fent que en un ordinador força normal (Acer Aspire 3003LMi amb 1 GB de RAM) en el qual el Windows 7 s’executa amb força fluïdesa, la finestra del programa es refresqui tard i costi de moure per l’escriptori. Alguns ho adduiran al framework AIR d’Adobe, però un cop havent vist diverses aplicacions executant-s’hi (i malgrat que una part d’això sempre li pugui ser deguda), em sembla que és molt més causa d’una interfície pesada i poc optimitzada del programa. També m’ha semblat una interfície que, gràficament, beu de les aigües del Mac OS X, per tant podria ser que les llibreries emprades en aquesta no fossin tot l’optimitzades per a Windows que seria desitjable.

Evidentment, el seguiment de l’activitat del vostre Twitter es fa en temps real, pel que de tant en tant el programa llança consultes a la xarxa. No se si són imaginacions meves o no, però la veritat és que la WiFi m’estava treballant un xic més d’allò que és normal, i més del que seria raonablement explicable per a aquest programa…

Pel que fa a la resta d’aspectes, aquest programa és correcte però sense innovar. I, si us haig de resumir el meu parer, personalment jo abans d’optar per aquesta, investigaria altres possibles opcions.

A més de la versió per a sistemes desktop, Seesmic també compta amb una versió per a smartphones BlackBerry i basats en Android. I, per als desenvolupadors, proporciona una API i un SDK que podeu descarregar per començar a fer plug-ins i estendre la funcionalitat d’aquest programa cap a noves fronteres.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Seesmic, un altre client social multiplataforma”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio