Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Software
Un joc de futbol diferent

Subbuteo, ara per a l’iPhone

Permet jugar partides entre usuaris gràcies a la comunicació sense fils entre telèfons
By , on 27 de març de 2011

Una falta màxima en el joc. Imatge cortesia d'iTable Soccer

Aquells que tingueu una certa edat (ja camí de la quarantena, com un servidor) recordareu sens dubte un joc de taula que es va popularitzar a principis dels 80 mercès a una promoció del popular Cola Cao i de la companyia de joguines vallesenca Borràs i que buscava portar l’emoció dels partits de futbol a les sales d’estar de les nostres llars: el Subbuteo. Estic parlant d’aquells petits ninotets de plàstic enganxats a una base semi-esfèrica que s’empenyien amb gràcia contra una petita pilota, també de plàstic.

El Subbuteo en general (o futbol de taula, com se l’ha passat a anomenar avui en dia) està vivint una petita revifalla gràcies a Internet, els petits fabricants independents de material i el col·leccionisme. I el sector dels videojocs no n’és aliè, a banda que molts “veterans” d’avui en dia recordem (m’hi incloc perquè jo també n’era un aficionat) amb nostàlgia aquells dies en què érem més jovenets i teníem temps per jugar-hi. I aquesta nostàlgia ens fa susceptibles de comprar videojocs que ens recordin el nostre estimat Subbuteo.

iTable Soccer és la versió electrònica del Subbuteo per a dispositius amb iOS, malgrat que més per a l’iPhone que no per a l’iPad, ja que -almenys fins a on jo sé- no se li ha adaptat la pantalla al tamany més gran del tablet d’Apple ni a la seva superior resolució.

Comparat amb el joc físic, aquesta versió informatitzada manté certes essències, com per exemple el toc amb els dits per a desplaçar les figures, aconseguit gràcies a la interfície multitàctil dels aparells personals d’Apple. Aquesta fa que els entusiastes que han tastat el joc clàssic, no es trobin tan desplaçats com amb les versions per a ordinador de principis-mitjans de la dècada dels noranta, les quals en ser controlades amb teclat i ratolí feien perdre tota la gràcia del joc. A l’iPhone, el joc de dits pren tot el sentit.

Un dels minijocs inclosos. Imatge cortesia d'iTable Soccer

El programa costa 1,99 dòlars, i ens permet jugar online contra altres contrincants en un partit reglamentat, o offline amb quatre minijocs mercès als quals podrem practicar les nostres habilitats “subbuteístiques” encertant una diana amb la pilota o xutant a porteria per l’espai no cobert pel porter. Si aquest joc és més o menys fidedigne a l’original i la física és la correcta, el més difícil per als novells hauria de ser, sens dubte, aixecar la pilota per entrar-la a la porteria per dalt.

També poden jugar dues persones en el mateix dispositiu (més llarg i avorrit, però possible), i en el mateix lloc web del programa s’hi manté una classificació d’usuaris segons els partits guanyats, perduts, tocs realitzats, i altres paràmetres. És el component social del joc.

Una de les passions dels jugadors de Subbuteo (perdó, Futbol de Taula) era i és col·leccionar equips diferents (canvien la samarreta, pantalons i mitjons) i personalitzar-los. Aquest aspecte col·leccionista no s’ha deixat de banda en el nou joc per a iPhone, i en configurar el nostre equip podem triar entre 168 tipus d’equipacions d’un total de 84 països.

En definitiva, un imprescindible per a tots aquells que hi jugàveu a principis dels 80 i que enyoreu aquest joc.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Subbuteo, ara per a l’iPhone”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio