Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software

Ulteo, una distribució de Linux diferent

By , on 7 de agost de 2008

UlteoRecentment ha estat publicada la primera versió estable d’Ulteo Application System, una iniciativa capitanejada per Gaël Duval (fundador de la distribució Mandrake, que després va passar a formar part de Mandriva juntament amb la brasilera Conectiva) i que es presenta sota una forma prou interessant d’aplicació del concepte client-servidor.

No és que amb això vulgui dir que tècnicament aporta una solució totalment nova, però la forma en com s’atreveix a emprar aquest concepte fins i tot per a l’usuari final (que, desenganyem-nos –per si algú no ho ha fet encara- el que vol és que les coses funcionin sense haver de tenir absolutament cap coneixement tècnic) si que té un component novedós.

L\'escriptori d\'Ulteo

Ulteo està concebut com qualsevol altre Linux per a una instal•lació en local, però el seu ús és més orientat a ser en xarxa, com a servidor d’aplicacions tot encaixant amb els restants productes de la companyia que trobaríem a la part client.


[ad]

La interfície gràfica, basada en KDE, està exquisidament treballada, mostrant un acabat professional digne de les principals distribucions i que supera a aquestes en alguns aspectes.

Entre les principals funcionalitats d’aquesta distro hi trobem:

Sincronització de documents: des d’un client Windows, Linux els nostres documents seran fàcilment sincronitzables amb els que es guarden al servidor.

Auto-actualització silenciosa: el sistema operatiu empra una part de l’ample de banda per actualitzar-se d’una forma continuada i sense demanar la intervenció explícita de l’usuari, pel que sempre estarem a l’última versió de totes les aplicacions. No he pogut provar encara el sistema però imagino que aquells que no vulguin que el seu ordinador es connecti automàticament a Internet podran triar desactivar aquesta funcionalitat.

Ulteo Start Panel: una forma simplificada i potent d’accedir accés a tots els nostres documents i aplicacions de manera centralitzada.

Ulteo es caracteritza per ser una empresa que persegueix l’ideal de l’accés al nostre propi escriptori des de qualsevol lloc del món. Així, ens ofereix Online Desktop, que no és res més que la possibilitat de comptar amb tot un escriptori Linux en qualsevol màquina en la que ens trobem, posant com a única condició que disposi d’un navegador amb suport per a Java.

Una instancia de l\'Online Desktop funcionant dins d\'un navegador web

En aquest escriptori remot podem gaudir de les eines habituals en qualsevol distribució GNU/Linux com poden ser el paquet ofimàtic OpenOffice, el navegador web Firefox, un visualitzador de documents PDF (en concret KPdf), el paquet de missatgeria instantània Kopete, Skype, The GIMP, Inkscape i el programa de correu electrònic Thunderbird.

L’accés a aquesta eina és gratuït i comptem amb la possibilitat d’adquirir un compte d’usuari si preveiem que les nostres necessitats d’emmagatzematge poden augmentar en un futur.

Un altre dels productes que Ulteo posa a disposició dels usuaris és Virtual Desktop, una solució que permet emprar les aplicacions Linux en sistemes operatius Windows. Des del panell de control de l’aplicació tenim accés als diferents programes del servidor d’aplicacions, que s’executen cadascun dins la seva corresponent finestra a l’escriptori del Windows, de manera que a la vista semblen aplicacions natives del sistema operatiu de Microsoft.

Una captura de Virtual Desktop

A més, aquestes aplicacions suporten la impressió des del sistema Windows i fins i tot la sortida d’àudio, amb el que és possible emprar aplicacions de reproducció de música, per exemple. Un altre punt a destacar és que poden accedir també a tots els documents emmagatzemats en local al nostre Windows.

Documents Synchronizer és una eina que ens permet bescanviar arxius entre el nostre escriptori Windows i el nostre compte remot d’Ulteo. També ens facilita la tasca de fer la còpia de seguretat dels documents que tenim en el nostre sistema operatiu d’escriptori.

Els comptes gratuïts dels serveis en línia d’Ulteo acostumen a venir amb una giga de transferència gratuïta, un espai limitat per a determinades transaccions de fitxers, però sempre ampliable mercès a les opcions de pagament de la mateixa companyia.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ulteo, una distribució de Linux diferent”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio