Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Software, windows
Arribarà per triomfar a la campaña nadalenca

Windows 7 ja té data de sortida al mercat: el 22 d’octubre

By , on 9 de juny de 2009
Un escriptori del Windows 7

Un escriptori del Windows 7

Tret de retards d’última hora (poc probables), Microsoft ja ha posat data de llançament a la propera versió de Windows, la tant desitjada 7 que prendrà el relleu del denostat Vista. I, de fet, en serà una evolució que poleix els defectes que la gent ha trobat a aquest.

I dic que li han trobat perquè, tot i reconèixer que a mi tampoc m’agrada, si que hi ha coses per les quals s’ha atacat gratuïtament a Microsoft. Una d’elles és el model de drivers, que ha canviat entre XP i Vista. De fet, un dia o altre havia d’evolucionar, i mantenir la compatibilitat cap enrere no es pot fer eternament perquè suposa un fort llast. Bé és cert que hi havia maneres i maneres de fer-ho, i que Microsoft potser no ha optat per la millor, però tampoc crec que hagi estat la pitjor.

En qüestió de rendiment, jo particularment m’he trobat amb un Vista molt lent que sempre que he pogut he evitat en favor de l’XP, però també és cert que no m’he molestat en optimitzar-lo. Tinc un company, molt “windowsero” ell (des d’aquí una forta abraçada Jordi), que m’explicava l’altre dia que desactivant una sèrie d’opcions del Vista, aquest fluïa tant ràpid com un XP en una màquina amb pocs recursos de maquinari. Potser si, però reconec que m’ha fet mandra investigar-ho, i que podent instal·lat un XP que va més ràpid des del primer moment sense haver de tocar gaires coses, qui opta per remenar un Vista…

Windows 7 comptarà amb una versió optimitzada per a netbooks, un pas necessari per a Microsoft després de que es veiés obligada a baixar-se els pantalons i tornar a oferir llicències d’XP als fabricants per barrar el pas a Linux en aquest segment. La jugada li ha sortit bé i ara és la plataforma de la companyia de Redmond la que domina sobradament en aquesta categoria de màquines.

Els fabricants d’ordinadors i integradors comptaran amb una versió primerenca del Windows 7, anomenada RTM (de Release To Manufacture, preparada per a manufacturar), la qual podran fer servir per desenvolupar controladors (drivers) dels seus aparells i provar en les seves màquines. Aquesta versió estarà a les seves mans a mitjans juliol, i es corre el perill que algun treballador d’una de les empreses a les quals arribi pugui filtrar-la a Internet.

Les dates escollides donen prou marge per a què Windows 7 arribi amb força a la campanya nadalenca. De no haver estat així, les vendes d’ordinadors sens dubte se’n ressentirien. El gran èxit assolit per la beta (que algunes veus ja demanaven que directament es comercialitzés) i la Release Candidate avalen prou el sistema com per a què aquest tingui una bona acollida entre el públic final, ajudant amb un argument més als fabricants de maquinari per vendre.

També s’han previst una sèrie d’ajudes a aquests mateixos fabricants per tal que els consumidors no deixin de comprar des d’ara fins al Nadal. Per exemple, molts fabricants i venedors podran oferir als seus clients l’actualització gratuïta des d’un Vista a 7, amb el que comprar ara la màquina no implica haver d’adquirir a posteriori una llicència de Windows 7 i haver de menjar-nos la del Vista amb patates (o sense ;-) encara que no la fem servir. Això si, haureu d’anar amb compte d’escollir una màquina, un fabricant i una modalitat de llicència que us ho permetin, pel què cal que us informeu bé amb el venedor i en darrera instància demaneu que d’això en quedi constància per escrit.

Amb 7, el domini que Microsoft té en el terreny dels sistemes operatius sens dubte es mantindrà, ja que la bona crítica generada entre els professionals del sector tecnològic i els mitjans de comunicació sens dubte passarà cap als usuaris, que deixaran de sospesar opcions com ara Linux per seguir amb el camí marcat des de Redmond.

Imatge: burhan.fadzil

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Windows 7 ja té data de sortida al mercat: el 22 d’octubre”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio