Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Hardware, Noticies, Software

Windows Embedded NavReady, el sistema operatiu per a navegadors GPS de Microsoft

By , on 8 de juliol de 2008

Windows Embedded NavReadyLa companyia de Redmond ha fet una aposta clara i decidida pels sistemes de navegació GPS amb un nou sistema operatiu dirigit específicament a aquesta mena de dispositius.

Personalment, veig l’aposta de Microsoft com una forma de parar els peus a Google si es donés el cas que aquesta darrera es decantés per crear un producte semblant basant-se en Android, la plataforma Linux per a telefonia mòbil que ha promogut amb operadores, fabricants de terminals i prestadors de serveis.

El segell de certificacio de Windows NavReadyCal no oblidar que Google posseeix una important base de serveis de geolocalització com Google Maps o Google Earth, que precisament ha integrat dins d’Android, tot i que allò més que probable és que no intenti encara fer ombra a Microsoft en el segment dels dispositius GPS; crec que l’estratègia de la companyia del cercador es basa en la convicció que en un futur a mitjà/llarg termini, els dispositius vencedors seran els telèfons mòbils, que uniran diverses funcionalitats entre les quals s’hi troben el navegador GPS, quelcom que ja passa avui en dia però que s’accentuarà en aquest futur previst per Google, desapareixen pràcticament tot allò que no sigui un telèfon mòbil.


Potser el que quedarà seran dispositius híbrids, els famosos MID concebuts per Intel i que funcionaran també (per a alegria de molts) principalment amb Linux.

NavReady esta basat en la tecnologia Windows Embedded

Tornant a Windows Embedded NavReady, aquest sistema està construït sobre la base tecnològica de Windows CE 5.0 i funciona sobre aparells d’arquitectura ARM de 32 bits.

El seu disseny és modular, de manera que qualsevol fabricant familiaritzat amb Windows CE pot construir el programari d’un dispositiu a base d’unir blocs que li proporcionen la funcionalitat desitjada.

Els desenvolupadors disposaran de comunicacions per Bluetooth, treball en temps real i naturalment tot el que faci referència als serveis de geolocalització i geoposicionament que proporciona la companyia de Steve Ballmer, els productes amb els que Microsoft fa la competència a Google en el que podem considerar ara per ara el terreny d’aquesta darrera.

Si connectem un dispositiu funcionant amb Windows Embedded NavReady a un ordinador amb Windows XP o Vista, el dispositiu podrà usar la connexió a Internet de l’ordinador per a descarregar informació, actualitzacions o altres serveis en línia.

Una funcionalitat nova és Windows SideShow, que ens permet la creació de xarxes amb ordinadors que funcionin amb Windows Vista (no funciona amb XP) per a l’intercanvi de dades.

En resum, un curiós sistema operatiu amb una tasca ben definida que no constitueix en ell mateix res de nou tot i aportar algunes tecnologies novedoses, però que pot tenir una bona acceptació d’entrada mercès a l’alta demanda que hi ha pels dispositius de tipus navegador en el mercat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Windows Embedded NavReady, el sistema operatiu per a navegadors GPS de Microsoft”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio