Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Noticies, Software

Zyncro, com compartir i treballar en grup amb els nostres amics

La clau d'aquesta aplicació és la simplicitat
By , on 26 de juliol de 2009
Dídac Lee en una presentació del seu producte al Silicon Valley

Dídac Lee en una presentació del seu producte al Silicon Valley

Ja tenim a les mans la darrera iniciativa de l’emprenedor gironí Dídac Lee, prolífic empresari del terreny de les noves tecnologies de la iniciativa del qual han sorgit altres productes i serveis com Scubastore (una botiga en línia de material per a submarinisme), Atraczion (posicionament web), o Conzentra (consultoria tecnològica). Aquest cop es tracta de Zyncro, un programa que permet compartir fitxers amb els nostres contactes de manera que hi puguin treballar diverses persones al mateix temps.

De moment, l’aplicació es troba disponible només per a Windows, essent de descàrrega gratuïta. Per poder-la utilitzar haurem de demanar una invitació, quelcom que es pot fer en línia i a la mateixa web del producte.

Zyncro manté un control de versions, de manera que no hem de patir pel què passa si alterem un fitxer i, paral·lelament, l’altera també algú dels nostres contactes que també el té compartit. A aquest avantatge s’hi afegeix també el de la ubiqüitat: només cal pujar el fitxer al sistema per a després descarregar-lo des de qualsevol ordinador des del que ens connectem i hi tinguem el client de Zyncro instal·lat.

Això ens estalvia haver de portar els nostres documents en una clau USB, la qual cosa és pràctica si ens hem de moure sense haver de fer grans viatges, però que al tenir fàcils possibilitats de perdre-la (cada dia són més petites…) i la manca de seguretat que significa portar els documents a sobre, fa que sigui més pràctic accedir-hi d’aquesta manera.

A més, l’eina disposa d’altres funcionalitats com el xat incorporat, que ens permet conversar amb les persones amb les que estem treballant mentre compartim fitxers amb elles. En definitiva, una aplicació de groupware molt simple però que a la vegada també és fàcil de conèixer, dominar i utilitzar, sense entrar en les complicacions de paquets d’empreses que disposen de mil i una funcions més potents però que al mateix temps mai farem servir i que només ens compliquen la vida.

Cal destacar que el què no fa aquest programa és editar els fitxers. És a dir, Zyncro no és un processador de textes, full de càlcul o navegador web, sinó un programa que gestiona fitxers, res més. Per treballar amb els documents ens haurem de buscar un programa que ho permeti, tal com una suite ofimàtica, de retoc d’imatge o el què correspongui, ja que suporta nombrosos tipus de documents.

I per als programadors, hi ha una sorpresa: Zyncro serà ampliable mitjançant extensions, que se li podran fer emprant l’API que inclou.

Imatge cortesia de Dídac Lee.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Zyncro, com compartir i treballar en grup amb els nostres amics”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio