Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, windows
Li hem posat les mans a sobre!

Així és el nou sistema per a smartphones de Microsoft

Senzillesa i rendiment fluid, les seves claus
By , on 25 de octubre de 2010

Steve Ballmer durant la presentació de la nova plataforma per a smartphones. Imatge cortesia de Microsoft

Ja fa uns quants dies que es va presentar en societat la nova plataforma per a smartphones de Microsoft, que a més de canviar el nom, renova profundament l’aspecte i la filosofia del sistema. Tant és així que aquest ha estat reconstruït des de zero, no existint la compatibilitat cap enrere de les aplicacions (això vol dir que un programa de Windows Mobile 6.x no funcionarà en els telèfons equipats amb Windows Phone 7). Queda, però, la gran pregunta: com respondrà aquest sistema en els telèfons? funcionarà bé?

Per respondre aquesta pregunta, res millor que tocar un terminal, però és clar, no podeu fins d’aquí a unes setmanes o potser fins i tot mesos… no us preocupeu, nosaltres ho hem fet per vosaltres.

La pantalla principal del Windows Phone 7. Imatge cortesia de Microsoft

No puc revelar gaires detalls sobre el terminal més que es tractava d’un prototip d’un fabricant coreà, i tampoc és que l’hagués tingut gaire estona a les mans, encara que si prou com per adonar-me que, almenys per aquest cop, Microsoft l’ha encertat plenament amb la filosofia de funcionament: el nou Windows Phone 7 és la bomba!

La senzillesa d’ús sembla haver estat la premissaaa tinguda en compte a l’hora de construir el sistema; la pantalla principal (Home) es construeix a base de widgets, anomenats per la companyia de Redmond com a tiles, però que no difereixen gaire del què són veritables widgets en altres sistemes semblants com Symbian.

Aquests, s’ordenen en una quadrícula i ells mateixos tenen una forma quadrada prou gran. A la pantalla principal n’hi deuen caber (diferint segons la mida del terminal) uns 6 o 8, en dues columnes de tres o quatre. En aquests tiles s’hi mostren informacions a temps real com és ara els nous missatges que es reben, els correus electrònics, o quina música està sonant en aquests moments.

Just a la part superior dreta d’aquesta pantalla hi trobem una fletxeta que ens donarà accés al menú del sistema, des d’on podrem accedir a tots els programes i opcions. Aquest menú és també molt senzill, no comptant amb elements gràfics que dificultin la lectura de les opcions que el conformen. Un gran canvi respecte a les anteriors versions de Windows Mobile/Phone.

El rendiment en passar entre aplicacions i opcions és, senzillament, espectacular. Potser no acaba d’estar a l’alçada dels iPhone d’Apple (això ja seria molt demanar), però si d’un Android qualsevol. I, probablement, per al públic final sigui més fàcil d’utilitzar un d’aquests telèfons que no pas un dels equipats amb la plataforma de Google, que havent vist això ara estic convençut que és més adequat per a un públic tecnòfil.

No me’n demaneu gaire res més; per a la meva desgràcia, l’estona que el vaig tenir a les mans fou escassa, però prou per adonar-me’n que a Redmond aquest cop havien fet les coses bé. Altra cosa és com els sortirà la jugada comercialment parlant. Windows Phone té poc espai de maniobra, i és difícil que pugui robar-li quota de mercat a Android i a l’iPhone, però el seu públic objectiu tampoc és el de Symbian.

Al cap i a la fi, crec que el que millor farà aquesta nova plataforma és mantenir l’escassa quota de mercat que Microsoft té en aquest sector, impedint d’aquesta manera que s’hi enfonsi del tot.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Així és el nou sistema per a smartphones de Microsoft”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio