Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Correu, windows

Correu de Hotmail: resistència davant el gran Gmail

Microsoft i Google segueixen el seu duel particular
By , on 23 de octubre de 2009
Hotmail, líder a Espanya amb 13 milions d'usuaris

Hotmail, líder a Espanya amb 13 milions d'usuaris

Microsoft contra Google, la gran batalla en tants i tants camps. Les dues grans potències mundials de la informàtica lliuren cada dia una interessant pugna per a liderar els diferents productes que treuen al mercat. Entre els més destacats trobem la lluita pel lideratge en el correu electrònic, per ara en mans de la companyia de Bill Gates.

El correu de Hotmail es manté com a líder a Espanya amb més de 13 milions d’usuaris segons dades de Nielsen, mentre que poc a poc el correu de Google, Gmail, va prenent força però encara no arriba a aquests nivells. I és que el correu electrònic creat per Microsoft compta amb l’avantatge de ser anterior i tenir així 8 anys d’avantatge en creixement per tot el món.

Va ser el 1996 quan els seus fundadors, Sabeer Bhatia y Jack Smith, va llençar aquest servei de correu sota el nom de Hotmail. Molta gent pensa que aquest nom significa ‘correu calent’, però res més lluny de la realitat. Els seus creadors van posar-li aquest nom tot fent referència al llenguatge HTML que s’utilitza en el camp informàtic per a la programació.

L’any 1997 Microsoft el va adquirir per una compra de 400 milions de dòlars, i des d’aleshores el servei de correu no ha parat de crèixer fins a tenir més de 300 milions d’usuaris a tot el món. Actualment es coneix el producte complet com a Windows Live Hotmail, i cada cop ha anat adquirint més productes encaminats a la Web 2.0 i la xarxa social.

Per la seva banda, Gmail o Google Mail va néixer el 2004, amb la qual cosa ha anat sempre al darrere de Hotmail i ha hagut d’innovar el màxim possible per a fer-li competència. Si Hotmail compta amb el famós Messenger, Google va treure el sistema de xat instantani dins el seu correu, però en cap cas ha tingut l’èxit de MSN, que compta amb més opcions d’interacció entre els usuaris. Això sí, amb el pas del temps són molts els usuaris que han acabat canviant els seus correus de Hotmail per Gmail, doncs disposa d’un sistema d’enviament d’informació més ràpid, un emmagatzematge dels correus més clar i una memòria més gran.

Així doncs, segueix la lluita entre els dos grans. Ara es presenta una nova, com ja vam anunciar en un post anterior. L’arribada de Google Wave, una xarxa social professional de Google que s’uneix a la ja existent, Orkut, és una aposta forta però que, al meu parer, no aconseguirà fer ombra durant molt de temps a la xarxa social de Windows, Myspace, que basada en la música ha aconseguit arribar a més de 200 milions d’usuaris de tot el món. En el món professional, això sí, Google Wave pot ser una bona eina. Que continui aquesta interessant pugna per ser el millor.

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “Correu de Hotmail: resistència davant el gran Gmail”

1

Hola!

Porto pocs dies visitant aquest blog, em va semblar interessant i ben escrit ( vaig entrar per saber que era aquesta ona de la que tothom parla ;) )

Però avui, he de discrepar amb tu: “Això sí, amb el pas del temps són molts els usuaris que han acabat canviant els seus correus de Gmail per Hotmail, doncs disposa d’un sistema d’enviament d’informació més ràpid, un emmagatzematge dels correus més clar i una memòria més gran.”

Hotmail més capacitat? Hotmail més clar? més ràpid? Com a usuaria de tots dos correus … no ho acabo d’entendre! De fet vaig tancar la meva compta hotmail fa pocs dies i em molesta infinit alhora d’enviar arxius on quasi bé la meitat de les vegades són rebotats per les comptes de hotmail!
On estigui el sistema de “fils” per tal de seguir els emails …
Això per no parlar dels meravellosos labs! I el fet de poder tenir-ho pràcticament tot integrat en una sola compta de correu (Picassa, youtube, blog, analytics, googledocs, email…)

Vagi bé!

2

Hola marina,

doncs el teu comentari m’ha servit per a veure que hi havia un error al post, doncs el que volia dir és que molta gent s’ha passat de Hotmail a Gmail per tot el que comento després. Així que no estem tan en desacord, al contrari. Gràcies i salutacions.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio