Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, windows

Ja es pot descarregar la primera beta pública de Windows 7

By , on 13 de gener de 2009
Una imatge de com és l'escriptori de Windows 7

Una imatge de com és l'escriptori de Windows 7

Tal i com ja va afirmar Steve Ballmer en la seva presentació al CES de Las Vegas, ja està disponible per a descàrrega gratuïta la primera beta pública de Windows 7, el que serà el successor de l’actual Windows Vista i que serà posat a la venda a finals d’aquest any si hem de fer cas a les previsions de Microsoft. És clar que ja sabem que aquestes acostumen a ser una mica “laxes“, així que tampoc us estranyéssiu si aquest llançament es retarda fins a principis del 2010… o més endavant i tot!

Aquesta betadata de caducitat: 1 d’agost de 2009. Això vol dir que a partir d’aquesta data el sistema operatiu deixarà de funcionar. Tret, és clar, que reinstal·leu la màquina, manipuleu la BIOS per tal d’endarrerir el rellotge, i no el connecteu a Internet (no sigui cas que intenti sincronitzar amb algun servidor horari de la Xarxa i us “peti” l’invent).

També cal comentar el petit-gran caos que s’ha donat en aquest llançament, inicialment previst per al 9 de gener i que es va haver d’endarrerir 24 hores degut a què la demanda fou inesperadament alta per a Microsoft i va acabar depassant la capacitat dels seus servidors, pel què va haver d’afegir noves infraestructures.


[ad]

Una altra imatge del Windows 7

Una altra imatge del Windows 7

Tret que hàgiu tingut visió de futur i una bona butxaca, si decidiu descarregar aquesta beta i instal·lar-la, no podreu tastar la seva principal novetat: la capacitat de gestionar interficies multitàctils. I és que malgrat que disposeu d’una pantalla tàctil en el vostre ordinador, fins fa quatre dies aquestes no s’han començat a fabricar amb suport multitàctil, i de les poques màquines que les inclouen són les HP TouchSmart de sobretaula, i amb preus que comencen a partir dels 1.400 €…

Windows 7 ve a solucionar diversos problemes que s’han trobat al Windows Vista, com són el rendiment del sistema, la velocitat d’arrencada, o el sistema de protecció d’execució d’aplicacions i de gestió de permisos sobre el sistema, l’UAC (User Account Control). Aquest subsistema el podem notar perquè és el que ens presenta aquelles “emprenyadores” finestres de diàleg quan intentem fer segons quines accions, i en les quals se’ns demana la contrasenya d’administrador.

Un altre problema que el nou Windows 7 soluciona respecte a Vista és -almenys en teoria- que gestiona més bé els recursos de la màquina, poden executar-se de manera més fluïda en aquells ordinadors amb un maquinari menys potent en els quals Vista amb prou feines s’arrossega. Aquesta característica sembla directament dirigida al segment dels netbooks, en el qual el darrer sistema operatiu de Microsoft no hi ha tingut gaire bona acollida mentre que XP encara hi té plena vigència. És més, Microsoft ha hagut d’allargar la vida operativa de l’XP (esgotada aquest passat estiu) en exclusiva per als netbooks…

Passant a coses més mundanes, la beta 1 de Windows 7 també us permetrà veure la nova barra de tasques, més semblant al Dock del Mac OS X i que permet veure miniatures de les aplicacions que estiguem executant. O els gàdgets (o widgets, o com els hi vulgueu dir), que ara no estan tancats a la barra lateral -un element que desapareix, per cert-, podent campar lliurement per l’escriptori.

Per descarregar aquesta beta tan sols us cal tenir un compte Passport; tots aquells que disposeu d’una bústia de correu electrònic amb Hotmail o que empreu el servei de missatgeria instantània Messenger ja la teniu donada d’alta, doncs bàsicament consisteix en això, el seu nom d’usuari i contrasenya. Donar-se d’alta en cas que no en tingueu és ben simple, i es pot fer gratuïtament.

La descàrrega de la beta de Windows 7 estarà disponible només fins al 24 de gener, i tingueu en compte de guardar el número de sèrie que se us subministrarà quan dueu a terme el procés.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ja es pot descarregar la primera beta pública de Windows 7”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio