Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
windows

Microsoft instal•la arxius de Windows 10 sense el consentiment de l’usuari

L’actualització no és del tot voluntaria
By , on 18 de setembre de 2015

windows

Les imposicions no son mai ben rebudes entre els usuaris, especialment si es tracta de quelcom que s’ha instal•lat sense el nostre consentiment. Aquest és el cas de Microsoft, que està descarregant el nou sistema operatiu Windows 10 en els ordinadors i tabletes d’aquells usuaris que no han sol•licitat l’actualització sense notificar-ho als propietaris.

Aquest succés ha estat advertit per un lector de la publicació ‘The Inquirer’, qui ha explicat que no va reservar una còpia de l’actualització al nou sistema operatiu de Microsoft i que, tot i això, ha trobat en el seu ordinador una carpeta BT on s’han emmagatzemat les imatges de Windows 10. Dit en altres paraules, l’usuari ha descobert que el seu ordinador ha efectuat la descàrrega del nou sistema operatiu de Microsoft sense el seu consentiment; amb la corresponent pèrdua de memòria del disc dur i lentitud del sistema.

L’usuari en qüestió ha explicat a la publicació que pensava que l’actualització gratuïta de Microsoft era opcional, quelcom que s’ha repetit des de l’empresa tecnològica. No obstant això, va aparèixer en el seu ordinador una carpeta d’entre 3,5 i 6 GB amb dades pròpies del nou sistema operatiu. A més, aquest arxiu que ha estat descarregat sense el consentiment de l’usuari és camuflat en el sistema com a un ‘arxiu ocult’ per a dificultar encara més la seva detecció per part dels usuaris afectats per aquesta situació.

Des de ‘The Inquirer’ s’ha contactat amb Microsoft per buscar una resposta, confirmant que la companyia envien la descàrrega de l’arxiu a tots els ordinadors Windows que tenen automatitzada la cerca d’actualitzacions. La companyia ha explicat que la descàrrega de l’arxiu del qual ha fet referència el lector de ‘The Inquirer’ es deu a una preparació per a l’actualització del sistema operatiu, que es realitza de forma autònoma en aquells dispositius que tenen ‘Windows Update’ automatitzat.

Per a aquells individus que han triat rebre actualitzacions automàtiques a través de Windows Update, ajudem als dispositius actualitzables a estar llests per Windows 10 mitjançant la descàrrega dels arxius que necessitaran quan decideixin actualitzar.

Així doncs, Microsoft ha confirmat que la descàrrega del pack d’actualitzacions per a Windows 10 es realitzada a l’esquena dels usuaris; fet que pot suposar un problema, especialment en aquells dispositius que tenen poca capacitat. A més, es tracta d’una iniciativa de la companyia que viola decisió de l’usuari d’actualitzar els seus dispositius o no a Windows 10; quelcom que Microsoft havia promès respectar.

Imatge: geralt

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft instal•la arxius de Windows 10 sense el consentiment de l’usuari”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio