Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Noticies, Professional, windows

Microsoft presenta un nou Windows Server més bé de preu

Manca de servidor de correu, i es vendrà tan sols en format OEM
By , on 13 de abril de 2009
El logotip de la nova oferta de servidors de la companyia de Redmond

El logotip de la nova oferta de servidors de la companyia de Redmond

La crisi ha tocat ja a tothom i a tots els sectors. Diuen, no obstant, que el tecnològic (i més concretament la informàtica) en serà el menys afectat i el primer que se’n recuperarà. Suposo que això serà així sempre i quan els informàtics aconseguim fer veure als nostres clients que gràcies a les tecnologies que els implementem es poden reduir despeses, ser més eficients en el treball i obrir noves vies de comerç. Però aquestes eines, aquestes tecnologies, també han de tenir un cost assequible per a aquestes empreses.

És per això que Microsoft ha llançat Windows Server 2008 Foundation, una versió del seu sistema operatiu servidor (Windows Server 2008) que ha estat retallada i es vendrà a un preu sensiblement inferior al què costa una versió “normal” d’aquesta plataforma. La idea és dirigir-se a les petites empreses que necessiten un servidor bàsic i que arribat el moment de fer una elecció, no es decantarien per Microsoft pel preu.

La primera limitació que pateix aquest Windows Server retallat és que no pot atendre a més de quinze usuaris, el què no és tan dramàtic en organitzacions que es caracteritzen, precisament, per ser petites. Tampoc disposa de servidor de correu, el què si pot ser vist com un handicap per la necessitat que les companyies de qualsevol mena i mida tenen del correu electrònic.

De qualsevol manera, personalment no crec que les empreses petites hagin de trobar a faltar un Exchange en aquest paquet. És ben cert que el servidor de Microsoft fa molt més que entregar correu electrònic als destinataris, i que conjuntament amb l’Outlook és una gran eina de gestió, però també crec fermament que la gran majoria de les empreses l’acaba infrautilitzant, explotant tan sols una part de les seves capacitats. I per al què necessiten sovint del correu electrònic, amb comptes de Gmail o els POP3 proporcionats per l’empresa que els porta el hosting en fan més que prou.

Així llueix el Windows Server 2008, i probablement la versió retallada Foundation

Així llueix el Windows Server 2008, i probablement la versió retallada Foundation

Les tecnologies de virtualització tampoc tenen cabuda en aquesta versió “retallada” de la plataforma servidora de Microsoft, tot i que s’hi poden afegir a partir de l’ús d’un producte extern. Suposo que a Redmond han pensat que aquest tema no té cabuda en empreses de petites dimensions. En canvi, els servidors GNU/Linux et porten, pel mateix preu, completes tecnologies de virtualització que permeten aïllar els serveis els uns dels altres, facilitant que si un cau, la resta no se’n vegin afectats.

Si tenim aplicacions fetes a mida en la nostra infraestructura empresarial, és lògic que temem per la seva integració amb el nou Windows Server 2008 Foundation, ja que en ser aquesta darrera una versió retallada del sistema operatiu, podem pensar que no inclourà llibreries i serveis que ens siguin necessaris. Doncs bé, podeu respirar tranquils: els requeriments de certificació d’aplicacions són els mateixos per a aquesta versió del Windows Server que per a les altres.

Si entrem en el camp del maquinari requerit per aquest sistema, ens trobem també amb limitacions. El màxim de memòria que podrem muntar en el nostre servidor serà de 8 GB., prou per a la majoria de petites empreses però que al mateix temps ens pot comportar problemes d’escalabilitat en el futur. És clar que si hem d’escalar el nostre servidor, és de suposar que el negoci ens estarà anant bé i ja podrem permetre’ns adquirir una versió superior del Windows Server que inclogui tots els extres necessaris i sense limitacions de maquinari.

Per a la seva comercialització, Microsoft ha previst només la disponibilitat preinstal·lat en servidors i en forma de paquet OEM, ja que és un sistema pensat per a una primera compra d’una empresa que comença, o bé d’aquella que canvia el servidor o no en tenia cap fins ara. Part dels beneficis seran donats, a més, a ONG’s.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft presenta un nou Windows Server més bé de preu”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio